Cauta:
Medicamentele in timpul sarcinii - partea a III-a

Medicamentele in timpul sarcinii - partea a III-a

Data: 22.12.2005

Pe parcursul unei sarcini, medicamentele nu sunt recomandate. Pentru o dezvoltare armonioasa a copilului, mama trebuie sa se ingrijasca astfel incat sa nu fie nevoita sa ia niciun tratament medicamentos. 


Medicamentele in timpul sarcinii - partea a III-a

Ar trebui sa evit sa mai iau vreun medicament in timpul sarcinii?

Chiar daca vei continua sa iei sau nu medicamente in timpul sarcinii, este o adevarata problema. Dar, daca vei renunta sa iei medicamentele de care ai nevoie si care ti-au fost recomandate, acest lucru ar putea sa-ti faca rau nu numai tie dar si copilului tau. Un astfel de exemplu este urmatorul: daca ai toxoplasmoza, ce poate fi luata prin consumul de mancare infestata sau magaind fata unei pisici, poate cauza probleme cu dezvoltarea creierului, ochilor, inimii si celolorlalte organe ale fatului. Aceasta infectie presupune un tratament cu antibiotice.

Pentru femeile insarcinate care traiesc cu HIV, Centrul de Diagnostic Control si Prevenire(CDC) recomanda un medicament numit zidovudina(AZT). Studiile realizate pe femeile care sunt infestate cu HIV pozitiv si care iau AZT in timpul sarcinii, au riscurile de doua-trei ori in scadere in ceea ce priveste transmiterea virusului HIV la bebelus. In cazul unei femei insarcinate si care are diabet si nu isi ia medicamentele, exista riscuri marite pentru un avort spontan sau o nastere prematura. Daca astmul sau tensiunea arteriala nu sunt controlate in timpul sarcinii, pot rezulta probleme cu fatul. Discuta cu doctorul tau despre orice beneficiu al luarii de medicamente si daca ridica riscuri sau nu pentru tine si copilul tau.

Pot sa iau medicamente naturale sau remedii pe baza de plante in timp ce sunt insarcinata?

Se spune ca unele remedii din plane te pot ajuta in timpul sarcinii, dar nu s-au facut studii pentru a se intelege daca revendicarile sunt adevarate sau nu. De asemenea sunt foarte putine studii care s-au realizat si care arata cat de sigure, eficace si reale sunt remediile pe baza de plane. Sa numim cateva plante care sunt cele mai populare: Echinacea, Gingko biloba, si St. John–s Wort. Se recomanda sa nu iei niciodata produse pe baza de plante fara a te consulta cu medicul tau, si numai in cazul in care iti recomanda asa ceva.

Aceste produse pot contine agenti care sa-ti faca rau atat tie cat si fatului care se dezvolta in corpul tau si pot cauza probleme serioase cu sarcina ta.

Am auzit ca unele femei care au fost insarcinate intre 1838 si 1971 au primit un medicament numit DES pentru a preveni avortul spontan, ceea ce este cunoscut ca ar duce la cauza cancerului. Sunt afectata in cazul in care mama a primit acest medicament?

Estrogenulsintetic (sau artificial), dietilstilbestrol sau DES, a fost facut in Londra in 1938. DES a fost folosit in Statele Unite intre 1938 si 1971 pentru a preveni avorturile spontane(pierderea sarcinii). Multe femei care aveau probleme cu sarcina, in special, cele care ramaneau insarcinate la o varsta inaintata, primeau DES deoarece se considera ca era mult mai sigur si eficace. De-a lungul timpului, s-a constat ca DES, nu numai ca prevenea avortul spontan, dar cauza si cancerul de vagin si col uterinRead the English version of this article: Drugs during pregnancy - 3`rd part
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    joi, 15.01.2009
    Comentarii la articolul Sarcina si medicamentele - partea a III-a nu am luat absolut niciun [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu