Cauta:
Insarcinata la 40 de ani!

Insarcinata la 40 de ani!

  Autor Echipa NN Data: 30.01.2012

Dorinta tarzie de a aduce pe lume un copil are mai multe cauze. Fie, dedicata vietii profesionale, nu ati avut timp pentru intemeierea unei familii. Fie nu ati gasit partenerul perfect pentru rolul de tata. De asemenea, este posibil ca problemele familiale, medicale  sau financiare sa nu va fi oferit confortul necesar pentru realizarea acestui pas important. 


Insarcinata la 40 de ani!
Va ganditi sa aveti un bebelus, desi ati implinit deja varsta de patruzeci de ani? O astfel de hotarare - care implica unele probleme inerente varstei - trebuie luata numai dupa ce, cunoscand toate aspectele legate de fertilitate, sarcina in sine si efectele post-partum, veti face si o vizita la medicul de specilitate.
 
Oricare ar fi motivele care v-au impiedicat pana acum sa procreati si oricare ar fi ratiunile ce va indeamna acum catre aceasta alegere, este bine sa fiti pregatita sa luptati cu cateva obstacole. 

Probleme psihologice

Sosirea unui copil intr-o familie stabila si de mult intemeiata, mai ales daca este primul bebelus, poate bulversa viata unui cuplu. Trebuie sa fiti sigura ca atat dumneavoastra, cat si partenerul sunteti pregatiti pentru aceasta schimbare. Sotul dumneavoastra este de acord cu decizia luata? Va fi un tata bun, atent si rabdator? 
Si apoi, nu uitati! Va trebui sa luptati cu prejudecatile sociale. Decizia dumneavoastra este destul de puternica pentru a nu "slabi" sub presiunea parerilor negative ale celor din jur?

Impedimente de ordin medical

Daca sunteti sigura ca asta va doriti si va sustineti cu fermitate viitoarea sarcina, este bine sa faceti o vizita obligatorie la ginecolog. Trebuie sa cunoasteti riscurile medicale la care va supuneti, sa faceti un set complet de analize, sa va asigurati ca ovarele sunt inca "functionale" si sa aflati daca aveti sau nu probleme de fertilitate. Trebuie sa stiti ca, odata cu varsta, ovarele isi pierd din calitatea procreatoare, la fel ca si spermatozoizii, iar riscul de asteptare prelungita este sporit, mai ales ca timpul nu lucreaza in favoarea dumneavoastra.

Posibile riscuri

Printre riscurile cu care va puteti confrunta se numara unele deloc inofensive: sarcina falsa, hipertensiune arteriala, diabet gestation
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
4 comentarii
 • a spus
  miercuri, 12.09.2012
  felicitari mamico nastere usoara si o bebelina frumoasa si norocoasa mama ta [ ... ]
 • a spus
  joi, 06.09.2012
  am 40 de ani si sunt in 36 de saptamani...am avut o sarcina usoara fara nici un fel de [ ... ]
 • a spus
  sâmbătă, 09.06.2012
  yo am ramas insarcinata la 41 de ani,am avut o sarcina normala,si am un baietel frumos si [ ... ]
 • a spus
  marți, 24.04.2012
  In ceea ce priveste varsta, in afara de anumite probleme care apar in sarcina, ce parere aveti [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu