Cauta:
Diabetul in timpul sarcinii

Diabetul in timpul sarcinii

  Autor Echipa NN Data: 30.09.2011

Diabetul este una dintre afectiunile cele mai grave, daca vorbim de o femeie insarcinata. Viitoarea mamica diabetica trebuie sa aibe mare grija de ea si de sarcina ei, urmand indeaproape sfaturile medicului.


Diabetul in timpul sarcinii
Diabetul reprezinta o problema de ordin medical care poate avea efecte destul de serioase pe perioada sarcinii. Conform statisticilor, femeile care sufera de diabet au avut probleme cu sarcina, dar, daca este tinut sub control, o femeie diabetica poate sa duca la sfarsit o sarcina sanatoasa. Daca diabetul nu se afla sub control in momentul in care ramaneti insarcinata, riscul de a naste un copil cu defecte de nastere creste de 5 ori!

O afectiune care trebuie tinuta sub control

Mergand la medic inca inainte de a incepe sa incercati sa ramaneti insarcinata, va puteti asigura ca mentineti sub control aceasta problema medicala. Multe femei care sufera de diabet nu isi dau seama ca bebelusii lor sunt supusi unui risc mai ridicat de a avea defecte la nastere sau chiar de a muri, din cauza bolii de care sufera mama. In plus, cele mai multe defecte la nastere care sunt asociate cu diabetul de tip 2 se petrec inainte de saptamana a 7-a de sarcina, asa ca devine cu atat mai important sa discutati cu medicul inainte de a ramane insarcinata. Cei mai multi medici recomanda ca afectiunea sa fie constant verificata prin controale de specialitate cu cel putin 2 sau 3 luni inainte de a ramane insarcinata. Sarcina poate afecta manifestarile diabetului, crescand nevoia organismului de insulina, adica acea substanta care permite corpului sa absoarba zaharul. Sarcina augmenteaza, de asemenea, rezistenta naturala a corpului la insulina; unele medicamente antidiabetice administrate pe cale orala pot cauza probleme pentru bebelus. Mentinerea diabetului sub control poate presupune chiar verificarea nivelului de zahar din organism si de cateva ori pe zi.
 

Ce puteti face?

Este posibil ca, pentru femeile care sufera de diabet, sa fie mai dificil sa ramana insarcinate. Daca reusesc sa mentina zaharul din sange la un nivel echilibrat, daca au o presiune sangvina sanatoasa, daca isi mentin o greutate normala si daca au grija de orice alte probleme pe care le au inainte de sarcina, situatia se poate ameliora vizibil. Pentru sanatatea bebelusului, este foarte important sa reusiti sa mentineti nivelul zaharului in sange in limitele normale, atat inainte de conceptie, cat si in primele saptamani de sarcina. Daca diabetul nu se afla sub control, combinatia dintre sarcina si aceasta afectiune poate fi foarte periculoasa, atat pentru dumneavoastra cat si pentru bebelus. Poate creste riscul de pierdere a sarcinii, riscul de avort sau de defecte din nastere. Multe dintre problemele provocate de diabet survin in primul trimestru (primele 13 saptamani de sarcina). Femeile care nu reusesc sa tina sub control diabetul sunt de 3-4 ori mai expuse riscului de a avea un bebelus cu probleme cardiace sau neurale.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu