Cauta:
Ce ingrijoreaza o viitoare mamica?

Ce ingrijoreaza o viitoare mamica?

  Autor Echipa NN Data: 06.07.2010

Odata cu aflarea vestii unei sarcini, viitoarea mamica incepe sa-si faca tot felul de griji. Aceste intrebari si emotii pot fi rezolvate cu ajutorul sotului si al medicului.


Ce ingrijoreaza o viitoare mamica?

Este normal ca, in calitate de viitoare mamica, sa va ingrijorati putin in legatura cu sarcina, pentru ca situatia in care va aflati este una inedita, evolutia poate fi imprevizibila si va doriti enorm ca lucrurile sa mearga bine si sa nu aveti nicio problema. Mai jos sunt prezentate patru dintre cele mai obisnuite motive de ingrijorare pentru o viitoare mamica si motivele pentru care nu trebuie sa le luati chiar asa de in serios.

O sa pierd sarcina

Linistiti-va, riscul este mic. Majoritatea sarcinilor sunt duse cu bine la termen. Mai putin de 20% din sarcini se incheie nefericit si majoritatea pierderilor de sarcina survin in primele saptamani, atunci cand multe femei nici nu isi dau seama ca sunt insarcinate. Deja, in saptamanile 6-8, dupa ce medicul a putut sesiza bataile inimii fatului, riscul de pierdere a sarcinii scade pana la aproximativ 5%. De multe ori, pierderea sarcinii se datoreaza unor anomalii cromozomiale, care impiedica fatul sa se dezvolte normal. In acest caz, pierderea sarcinii nu poate fi evitata si nu are nimic de-a face cu ceva ce ati facut sau nu ati facut dumneavoastra.

Sunt prea stresata si bebelusul sufera din aceasta cauza

Majoritatea studiilor arata ca organismul se obisnuieste rapid cu stresul cotidian si acesta nu are niciun efect asupra bebelusului. In anumite cazuri, atunci cand este vorba despre stres foarte mare (pierderea slujbei, decesul unui membru al familiei) se poate vorbi despre o crestere a riscului de nastere prematura, dar expertii sunt de acord ca aceasta depinde mai degraba de modul in care fiecare reuseste sa faca fata situatiei.

Nu o sa reusesc niciodata sa scap de toate kilogramele astea

Fiecare femeie insarcinata are aceasta temere. Adevarul este ca 14%-20% din totalul femeilor insarcinate nu reusesc sa revina la greutatea de dinainte de sarcina. Ce se poate face? Puteti incerca sa va mentineti in graficul de crestere in greutate pe timpul sarcinii. Apoi, dupa nastere, alaptatul ajuta si el la arderea caloriilor. In plus, odata ce medicul decide ca puteti face efort, incepeti exercitiile fizice.

Greturile matinale sunt groaznice. Bebe nu papa destul!

Oricat de putin ati manca (chiar daca va rezumati numai la sucuri naturale si biscuti, de exemplu), bebe absoarbe toate elemente nutrivite din hrana, astfel incat aceasta grija nu trebuie sa va mai dea batai de cap. Numai in cazul in care apare o deshidratare severa a gravidei se poate pune problema aparitiei unui dezechilibru nutritional care afecteaza fatul, iar acest lucru se rezolva prin perfuzii. Pe de alta parte, este bine sa stiti ca majoritatea viitoarelor mamici reusesc sa depaseasca greturile matinale in jurul saptamanii 16 de sarcina, ceea ce coincide cu momentul in care bebe incepe sa creasca mai mult in greutate. 
Read the English version of this article: What concerns a future mother?
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu