Cauta:
3 infectii periculoase pentru sarcina si bebelus

3 infectii periculoase pentru sarcina si bebelus

  Autor Echipa NN Data: 06.01.2014


3 infectii periculoase pentru sarcina si bebelus
In timpul celor 9 luni de sarcina, mamica trebuie sa aibe mare grija de sanatatea ei. Exista o serie de infectii si afectiuni care lasa urme grave asupra viitorului bebelus. O parte dintre aceste afectiuni sunt foarte cunoscute. Noi va facem o lista cu primele 3 infectii de care trebuie sa te feresti in timpul sarcinii.

HIV si SIDA

Orice graviduta este incurajata de medicul sau sa-si faca testele necesare depistarii HIV-ului. In cazul in care viitoarea mamica este depistata cu HIV pozitiv, aceasta necesita o ingrijire foarte atenta. Daca starea sa de sanatate este buna si mama se ingrijeste si se protejeaza, aceasta poate sa nasca un fat perfect sanatos. In schimb, mamica nu-si va putea alapta niciodata bebelusul deoarece virusul se poate transmite prin laptele matern.
In urma cercetarilor, exista un procent de 15% din cazuri in care copilul se poate naste si el cu virusul HIV pozitiv. Pentru a evita acest lucru, medicul poate recomanda nasterea prin cezariana. 

Varicela

Varicela, in timpul sarcinii, este o afectiune foarte periculoasa pentru mama si copil. In cazul in care viitoarea mama se infecteaza cu virusul varicelei in primul trimestru de sarcina, viitorul bebelus poate avea foarte mult de suferit – poate dezvolta varicela congenitala sau malformatii la diferite organe. In al doilea trimestru de sarcina, situatia este mult mai buna deoarece mama poate dezvolta anticorpi protectori. Varicela este foarte periculoasa in ultimul trimestru de sarcina, aproape de nastere sau imediat dupa nastere, cand organismul mamei este slabit si acesti anticorpi se dezvolta mai greu.
In cazul in care un nou nascut dezvolta varicela acesta este pus in pericol foarte mare, fiind predispus la complicatii precum pneumonia. 
In cazul in care simtiti ca ati intrat in contact cu persoane care sunt infectate cu acest virus, trebuie sa mergeti urgent la medicul dvs.

Chlamydia si gonoreea

Chlamydia si gonoreea sunt doua afectiuni foarte periculoase in timpul sarcinii. Acestea se iau pe care sexuala si sunt asimptomatice. Insa, desi par banale, ambele pot afecta foarte grav bebelusul atat in timpul sarcinii cat si dupa nastere. Infectiile la ochi, la piept, sunt doua probleme care pot sa apara la viitorul dvs. copil, daca dvs. sunteti infectata cu una din cele doua afectiuni. Important este sa stiti ca sunteti purtatoarea unei astfel de boli pentru a va pregati sarcina si bebelusul.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu