Superbebe implineste un anisor

Revista Superbebe a implinit in luna octombrie un an de la prima aparitie. Insotita de un cadou dulce, reprezentat de o napolitana Joe, numarul aniversar ii invata pe parinti cum sa isi creasca sanatos copii.

Campania "Sarcina Sanatoasa"

Fundatia "Copii Sanatosi" a lansat la mjlocul lunii septembrie o campanie prin intermediul careia incurajeaza viitoarele mame sa isi faca analizele necesare in timpul sarcinii. Astfel, ele vor preintampina riscul aparitiei unor boli care ii pot afecta pe micuti. Campania o are drept purtator de imagine pe Andreea Marin, care a declarat: "Este important sa mergi periodic la doctor, sa dai dovada de responsabilitate si devotament fata de copilul tau".

Moda pentru copii de-a lungul veacurilor

Se spune ca cea mai simpla metoda de a vedea respectul si grija pe care omenirea le-a acordat copiilor sai reiese din modul in care acestia au fost imbracati de parinti de-a lungul timpului. Pentru ca atat baieteii, cat si fetitele, purtau rochhite, la copiii foarte mici diferentierea intre sexe se facea destul de greu, cu atat mai mult cu cat lungimea parului juca de cele mai multe ori feste. Mamele cautau in aceste conditii tot felul de metode de a-si impodobi copiii, astfel incat sa se stie care era baiat si care fetita. Pentru cei mici insa, acest lucru era o adevarata corvoada.

Baietel sau fetita?

Exista o multime de sfaturi care ii pot ajuta pe parinti sa aiba bebelusul dorit, toate grupate in articolul de la sectiunea Preconceptie din revista Superbebe din luna octombrie. Nimeni nu garanteaza insa ca, urmandu-le, vei putea alege sexul copilului. Tehnicile de fertilizare artificiala sunt  foarte costisitoare si greu accesibile in tara noastra. Dupa crearea embrionilor in afara trompelor uterine, acestia sunt testati pentru descoperirea anumitor probleme genetice si a sexului viitorilor copii. Parintii isi pot alege astfel, la implantare, sexul si numarul copiilor pe care doresc sa ii aduca pe lume.

Miscarea in timpul sarcinii

Exercitiile fizice pot reda tonusul si vitalitatea unei femei insarcinate. Revista Superbebe din octombrie subliniaza faptul ca gimnastica prenatala are ca rezultat controlul greutatii, prevenirea durerii lombare de sarcina, scaderea edemelor aparute datorita cresterii cantitatii de lichide in organism, prevenirea aparitiei varicelor si a constipatiei.

Vaccineaza-l pe micut!

Grija fata de copil inseamna in mare parte profilaxie, iar vaccinarea este importanta pentru dezvoltarea imunitatii copilului tau. Vaccinurile exploateaza capacitatea naturala a organismului de a raspunde prin anticorpi la orice agresiune microbiana din exterior. Revista Superbebe recomanda ca orice vaccinare sa fie efectuata de catre medic, micutul urmand sa fie vazut a doua zi de catre pediatru sau de catre asistenta medicala. Exista o schema de vaccinare avizata de Ministerul Sanatatii, copiii beneficiind de gratuitate, insa, la recomandarea medicului, pot fi procurate din farmacii si alte produse de import. 

Atentie la E-uri

Aditivii alimentari sunt substante chimice care au rolul de a imbunatati aspectul sau gustul alimentelor sau pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Revista Superbebe prezinta diferitele clase de aditivi si discuta despre cat de periculoase sunt E-urile pentru copil.