Anotimpurile copilariei

Patru anotimpuri. Patru superbebelusi, castigatori ai concursului din luna noiembrie, intr-un pictorial in care miracolul naturii sta fata in fata cu frumusetea si magia copilariei.

Cel mai mic Seinfeld

Jerry Seinfeld si sotia sa, Jessica, au un nou membru in familie: fiul lor, Shepherd Kellen, s-a nascut la sfarsitul lunii august. Cunoscutul actor este in culmea fericirii, motiv pentru care nu s-a despartit nici o clipa de sotia si copilul sau, pentru a nu pierde nici una dintre clipele minunate prin care trece intreaga familie. Micul Seinfeld mai are doi frati: Julian, in varsta de doi ani si Sascha, in varsta de patru ani.

Nasterea ca ritual

Indiferent de tara si de nivelul dezvoltarii economice si culturale, exista ritualuri la care intreaga comunitate se intoarce de fiecare data cu seriozitate si respect. De la modelele in cruce cusute pe camasa mamei, la scutecele in care se pune busuioc si fir rosu ca sa apere de deochi, la painea asezata in leagan dupa nastere si la ursitoarele care sosesc in a treia noapte, obiceiurile romanesti care insotesc aparitia unui copil pe lume sunt amintite, alaturi de cele de pretutindeni, in articolul de sezon din revista Superbebe.

Sexul si sarcina

Sexualitatea in perioada sarcinii este o problema cu care se confrunta fiecare cuplu care asteapta un copilas si, in acelasi timp, un subiect controversat pentru specialisti. Pentru o femeie cu sarcina normala, fara complicatii, contactele sexuale nu sunt interzise. Articolul din Superbebe prezinta situatiile in care medicii recomanda abstinenta, dar si cateva sfaturi practice pentru mentinerea unei relatii bune intre cei doi parteneri in perioada graviditatii.

Lapte matern, praf sau de vaca?

Cand se face trecerea de la alimentatia bazata pe lapte matern sau praf la cel de vaca, din comert? Care este momentul in care dieta micutului poate sa semene cu cea a parintilor?  Articolul din revista Superbebe subliniaza ca, desi introducerea laptelui de vaca se face in jurul varstei de un anisor, aceasta are loc treptat, sub supravegherea medicului pediatru. Specialistii recomanda ca laptele de vaca, chiar si cel pasteurizat, sa fie fiert inainte de a fi dat copilului, pentru a inlatura riscul alergiilor.

Cum sa nu ne plictisim cand ploua

Intr-una din zilele reci de toamna, parintii pot organiza un concurs de dans in camera copilului, un picnic in sufragerie sau pot construi impreuna cu micutii o fortareata in bucatarie. O partida de vanatoare in toata casa alaturi de baietel, o sedinta de machiaj in care fardurile mamei vor picta obrajorii fetitei, iata cateva metode de a petrece clipe minunate impreuna cu cei dragi, momente pe care copilul si le va aminti toata viata.

Alte titluri in luna noiembrie:

  • Cat de important este RH-ul in sarcina?
  • Nutritia in sarcina, de la A la Z
  • Slabeste lent, dar sanatos
  • Infectiile la urechi
  • Cat si sum creste copilul
  • Displazia de sold
  • Dupa nastere, pas cu pas
  • Elimina pericolele din jurul copilului
  • Povestea lunii: un prieten adevarat