Revista Academia Mamicilor din octombrie 2005Aventura de a fi tata

Taticul secolului 21 nu mai este, sau cel putin nu ar mai trebui sa fie, doar o simpla prezenta in viata copilului, ci o persoana care se implica, zi de zi, in cresterea si educatia acestuia. Dar ce faci atunci cand serviciul nu-ti permite sa petreci prea mult timp alaturi de puiutul tau?

News-Noutati

O firma franceza, specializata in producerea si comercializarea laptelui, se afla in cautarea unei formule pentru conservarea si imbutelierea laptelui matern. Ultimele noutati si cercetari privind mama si copilul.

Mituri, vraji si superstitii

E marti, 13, iar o pisica neagra ti-a taiat calea. E clar, ziua e pierduta. Fie ca ne incredem sau nu in ele, superstitiile fac parte din viata noastra. Iar perioada graviditatii nu face exceptie. Care sunt si ce semnifica va spunem noi.

Revista Academia Mamicilor din octombrie 2005

Ce bine, am sa fiu mamica!

Noua luni de sarcina, noua luni in care momentele de maxima bucurie alterneaza cu cele de ingrijorare si deznadejde. Toate aceste stari sunt normale si, mai mult decat atat, trecatoare. Daca inca aveti indoieli, va oferim 12 motive care sa va convinga ca in orice lucru exista si o parte buna.

Calendarul controalelor medicale

Periodicitatea consultului medical pentru un copil sanatos, in primul an de viata, arata cam asa: copilul trebuie vazut si consultat de medicul de familie la iesirea din maternitate, la o luna si la doua luni, apoi la patru si la sase luni, si, in ultima faza, la un interval de trei luni, respectiv la noua luni de viata si cind implineste un an. Speram ca la fiecare vizita micutul sa fie in regula.

Complexele de vitamine

Complexele de vitamine si minerale sunt considerate medicamente, iar administrarea lor se face doar la recomandarea medicului. Nu uitati insa ca primul pas catre o stare de sanatate cat mai buna a copiilor nostri, il constituie alimentatia corecta, adica asigurarea necesarului de vitamine si minerale din alimente.

Cum alegem caruciorul?

Entuziasmul cu care plecam in cautarea mijlocului de transport al micutului nostru se poate transforma foarte repede in disperare atunci cand ne intalnim cu multitudinea de oferte. Atat specialistii, cat si mamicile cu experienta vin in ajutorul dumneavoastra.

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

La aceasta varsta, meseriile reprezinta pentru copil o poveste a carui personaj principal este chiar el. Depinde de dumneavostra, parintii, daca acesta poveste va deveni intr-o zi realitate.

Am promis, nu-i un vis

Ati facut vreodata o promisiune copilului pe care nu ati putut sa o pastrati? incalcarea ocazionala a cate unui angajament ( cu scuzele si explicatiile de rigoare) nu dauneaza prea mult, dar cand ne incalcam in mod repetat promisiunile, consecintele sunt pe masura.

Alte articole:

  • Maternitatile private, alternativa fericita a nasterii "la stat"
  • Igiena bebelusului
  • Bolile intestinale
  • Cristina Chis si Bim Bam Bum
  • Abilitati manuale – indemanare
  • Relatii si modele