Cauta:
Sărbătorile de iarnă în sânul familiei

Sărbătorile de iarnă în sânul familiei

  Autor Boboș Raluca-Bianca, masterand, Faculatea de Teologie Ortodoxă, Cluj-Napoca Data: 02.12.2008

Sărbătorile de iarnă în sânul familiei

De fiecare dată când mă gândesc la sărbătorile de iarnă, îmi vine în minte imaginea unei căsuțe de lemn cu ferestrele aburite, prin care se poate întrezări pomul de Crăciun frumos împodobit, înconjurat de copii fericiți, ținând în brațe cadourile aduse de Moș Crăciun.

Ce bine ar fi ca fiecare copil din lumea aceasta să se poată bucura de venirea Moșului…Unii dintre ei îi au pe părinții lor alături, părinți care trebuie să îi învețe că sunt și copii care s-ar bucura să vadă măcar o dată că vine și la ei Moșul. De aceea, noi toți trebuie să formăm o familie pentru acei copii care sunt în suferință, care nu au văzut niciodată un cadou, care poate niciodată nu au văzut un zâmbet îndreptat înspre ei. Copiii care au o familie, spun unii că sunt norocoși, și este adevărat, însă Tatăl ceresc nu i-a părăsit nici pe cei care trăiesc pe străzi.

Nu putem știi de ce Dumnezeu permite ca ei să nu aibă o familie, însă știm sigur că judecățile lui Dumnezeu sunt cu totul diferite de ale oamenilor, și dacă acești copii nu primesc daruri când vine Moșul, poate că ei vor primi deja un dar de la Dumnezeu, și cu siguranță își vor primi darurile în viața cea vesnică, căci cei care suferă aici pe pământ vor fi răsplătiți primind viața cea veșnică.

Învățăm multe de la acești micuți. Părinții învată că nu doar de Sărbători, dar în special atunci să Îi mulțumească lui Dumnezeu ca ai lor copii au o familie, dar învață și să își educe copiii, învățându-i să-și iubească aproapele făcând milostenie, determinând astfel ca și cei care nu se pot bucura să se bucure.

Așa ar trebui să fie adevărata familie creștină, un exemplu de iubire față de semeni, membrii săi trebuie să fie pregătiți să Îl intâmpine pe Cel Care Se naște din Fecioara. Este foarte îmbucurător când auzim că anumite familii de creștini postesc întreg Postul Nașterii Domnului sau se străduiesc să țină măcar o parte din el.

Este foarte frumos că mai există familii creștine, care știu să Îl întâmpine pe Pruncul Iisus așa cum se cuvine. Aceste familii sunt adevărate mărturii ale iubirii și ale comuniunii care trebuie să existe între Dumnezeu și om, precum și între om și om. Mi-ar plăcea să văd în fiecare familie acea pace și acea armonie dată de către puterea credinței și a iubirii membrilor ei. Sărbătorile de iarnă aduc în sufletul fiecărui creștin nu doar un strop de bucurie, ci ele inundă sufletele de fericire.

Sunt magice momentele de părtășie de către toți membrii unei familii a darurilor pe care Marele Praznic le oferă: primirea colindătorilor în seara de Ajun și deschiderea cadourilor aduse de Moș Crăciun, participarea la Sfânta Liturghie în ziua de Crăciun, apoi mulțumirea dată lui Dumnezeu pentru roadele vinului, ale grâului și ale untdelemnului, cu nădejdea că Domnul le va da și bunătățle Sale cerești și nu îi va lipsi nici de cereasca Sa Împărăție.

Ar fi bine ca împreună să reușim să formăm o familie pentru cei care nu o au pentru că doar așa vom putea simți darurile ce se revarsă peste noi o dată cu Întruparea Cuvântului.

Un articol din Campania de Informare "Parinte de nota 10 (zece)"
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
6 comentarii
 • a spus
  duminică, 17.05.2009
  in prima zi de craciun e ziua mea si in a treia a fiului meu deci e inca un motiv sa petrecem [ ... ]
 • a spus
  duminică, 03.05.2009
  craciunul este o sarbatoare a familiei,intr-adevar. [ ... ]
 • a spus
  marți, 27.01.2009
  Multumim frumos,foarte bune articole,asa trebuie sa fim toti : umpic mai buni unii cu [ ... ]
 • a spus
  vineri, 16.01.2009
  Craciunul ar trebui sa ne innobileze sufletul sa nu tinem cont doar de bani si prosperitatea pe care [ ... ]
 • a spus
  miercuri, 03.12.2008
  acum, in prag de sarbatori, aceste randuri mi-au aminti ca sunt si oameni pentru care Mos Craciun [ ... ]
 • a spus
  marți, 02.12.2008
  Multumim frumos,foarte bune articole,asa trebuie sa fim toti : umpic mai buni unii cu [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu