Cauta:
Să întâmpinăm Crăciunul cum se cuvine

Să întâmpinăm Crăciunul cum se cuvine

  Autor Ionela Candrea Data: 05.12.2008

Să întâmpinăm Crăciunul cum se cuvine

A mai trecut un an și ne aflăm din nou în pragul celei mai frumoase și luminoase  sărbători a creștinismului - Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos. Acest praznic ne invadează în fiecare an sufletul cu multă liniște și bucurie duhovnicească întrucât  reprezintă momentul în care Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul nostru vine în lume pentru a fi călauză pe drumul mântuirii, tuturor celor care cred și nădăjduiesc în El. Este perioada în care simțim parcă în inimile noastre o chemare tainică spre a fi mai buni, mai îngăduitori și mai plini de nădejde, este perioada în care cursul existenței noastre pare să capete un sens.

Stând și contemplând la faptul că acum 2000 de ani, într-o iesle săracă din orașul Betleem a venit pe lume Cel ce este deasupra tuturor lucrurilor și putințelor de înțelegere omenească, întreaga noastră ființă este inundată de un sentiment mistic de lumină și pace duhovnicească, iar lacrima care stă să cadă e semn că inima este încă acasă și că în ciuda tuturor vicisitudinilor vieții, avem puterea de a ne reîntoarce în lăuntrul ființei noastre spre a căuta esența existențialității omenești.   

Mântuitorul Nostru Iisus Hristos este singura nădejde, singura scăpare și adevăratul sens al vieții noastre pământești, singurul și primordialul motiv care dă sens tuturor suferințelor și durerilor noastre, de aceea an de an bucuria sărbătoririi Nașterii Sale pune stăpânire pe întreaga noastră ființă.

Acum, mai mult decât niciodată este momentul să ne regăsim adevărata misiune în această lume, să ne amintim că trăirea adevărată înseamnă o viață în Hristos, care are la bază păstrarea virtuților cu care toți, deopotrivă, am fost înzestrați încă de la naștere. Virtuțile sunt de fapt liniile directoare ale existențialității  noastre, cele mai importante dintre acestea fiind, așa cum Sfântul Apostol Pavel, în Epistola sa către Corinteni afirmă, credința, nădejdea și dragostea,  "... mai mare... fiind dragostea".            
              
Să ne lăsăm, așadar, cuprinși de  chemarea lăuntrică de a fi mai buni, mai blânzi și mai îngăduitori și fie ca Pruncul Sfânt Care Se naște si în acest an, să-Și afle loc și în « Betleemul » sufletelor noastre, umplându-le de har și pace !      
      

Un articol din Campania de Informare "Parinte de nota 10 (zece)"                                                                          
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
2 comentarii
  • a spus
    luni, 29.12.2008
    DE CRACIUN SA FIM MAI BUNI.SA NE BUCURAM CU TOTII DE ACEASTA SARBATOARE SFANTA. [ ... ]
  • a spus
    duminică, 14.12.2008
    Asa este,sa incercam sa fim mai buni,mai ingaduitori,mai intelegatori si iubitori fata de semenii [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu