Cauta:
De unde cumparam jucarii

De unde cumparam jucarii

  Autor ANPC Data: 11.04.2005

De unde cumparam jucarii
In ziua de azi jucariile sunt comercializate in cele mai diferite tipuri de unitati comerciale. Peste tot in tara, in capitala si in orasele mai mari se gasesc magazine specializate in vanzarea jucariilor cat si raioane specializate din cadrul marilor magazine universale. Se raspandesc intr-una mai ales in capitala si in orasele mai mari, magazine numai pentru copii care ofera o gama larga de produse destinate numai copiilor. In aceste magazine parintii pot cumpara din acelasi loc carucioare, jucarii pentru copii, mobila pentru copii, produse vestimentare pentru copii deci orice este necesar unui copil. Acestea se numesc magazine specializate.

Este indicat sa se faca cumparaturi dinainte programate (zi de nastere, Craciun, etc.) in aceste magazine. Aici pe langa o bogata gama de produse exista si vanzatori specializati care va ajuta la alegerea produsului corespunzator. Cumparatorul este instruit cu referire la manuirea jucariei, la modul de functionare, curatire. In cele mai multe cazuri jucaria astfel aleasa cu grija va fi si cumparata. La nivel da tara sunt insa relativ putine magazine specializate numai in jucarii. In numeroase cazuri comercializarea jucariilor este numai o activitate auxiliara. Deseori este asociata articolelor de papetarie, tutungerie si cadouri dar se poate intampla in localitatile mici sa se gaseasca in magazine alimentare sau bacanii. In aceste magazine sortimentul este mult mai redus si nu putem primi sfaturi de specialitate ca in marile magazine.

Trebuie sa amintim si faptul ca in ultimii ani au castigat teren unele noi forme de comercializare, cum ar fi livrarea prin coletarie. Numeroase firme care trimit produsele prin posta alaturi de alte produse se ocupa si de jucariile pentru copii. In aceasta forma de comert, consumatorul alege marfa din pozele prezentate in cataloage. Putem avea surprize, sa constatam ca ne-am inselat cand la preluarea marfii vedem ca nu am primit ceea ce doream. Exista totusi o reglementare care obliga firma sa-si prezinte marfa si in magazinul propriu, cu scopul de a evita asemenea situatii. Aceasta implica unele neajunsuri, daca nu tinem seama de distanta la care cumparatorul locuieste fata de localitatea de prezentare. In mod curent la primirea marfii, consumatorul poate recurge numai la catalogul respectiv. Trebuie sa amintim ca firmele serioase, corecte la expedierea marfii se straduiesc sa ofere unele garantii (de exemplu: posibilitatea returnarii, daca marfa nu place sau acceptarea returnarii contravalorii, etc.) pentru a castiga increderea consumatorilor. Comertul prin posta are si avantaje si dezavantaje. Fara indoiala pare cea mai comoda forma de comert, avand in vedere ca in cutia postala gasim cataloagele, sunt aduse la domiciliu produsele alee, deci in felul acesta rezolvam cumparaturile. Nu mai avem nici o grija ! si totusi in acest caz nu avem posibilitatea de a vedea jucariile in stare de functionare, sa o incercam si sa primim sfaturi si unele indrumari la care nici nu ne-am fi gandit care pe ici pe colo ne-ar influenta deciziile. Sa recunoastem ca uneori si noi contribuim la formarea grijilor noastre. Se poate intampla sa fim ademeniti mai ales de preturile ieftin a anumitor marfuri vandute pe strazi sau piete. In aceste locuri sub nici un chip nu v-am sfatui sa cumparati. Aici sunt cele mai mari posibilitati sa cumparam marfuri de calitate proasta , neverificate. Sa tinem cont ca nu primim instructiuni corespunzatoare despre marfa, iar eventuale reclamtii nu mai avem cui le adresa, caci de cele mai multe ori nu-l mai putem gasi pe vanzatorul ocazional.Read the English version of this article: Where to Buy Toys From
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
4 comentarii
 • a spus
  miercuri, 12.01.2011
  Foarte bun articolul. Multumim ca ne reamintiti unele lucruri, nu doar jucariile scumpe sunt [ ... ]
 • a spus
  joi, 25.06.2009
  noi am cumparat si de pe net si din magazin. inca nu ni s-a intamplat sa primim vreo jucarie defecta [ ... ]
 • a spus
  vineri, 24.04.2009
  ideal ar fi sa luam doar jucarii de firma....dar cati ne permitem asta? [ ... ]
 • a spus
  joi, 30.10.2008
  Multumim mult pt. sfaturile pe care ni le oferiti! Sunt extrem de utile! [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu