Cauta:
Cum sa facem cumparaturile pentru nou nascuti si copii

Cum sa facem cumparaturile pentru nou nascuti si copii

  Autor ANPC Data: 11.04.2005

Cum sa facem cumparaturile pentru nou nascuti si copii
Cu prilejul cumpararii, prin observatii amanuntite, sa ne convingem ca jucaria nu are defectiuni, in cazul jucariilor metalice ca marginile, suprafetele sunt bine finisate, in cazul jucariilor din mai multe parti ca exista toate partile componente, respectiv in cazul jucariilor de plus sau blana ca nu cad fire din acesta. Este neplacut sa observam acasa ca jucaria este defecta.

In cazul in care dorim sa cumparam o jucarie care functioneaza, trebuie incercata jucaria in timpul functionarii. In mod asemanator vom proceda si la jucariile care functioneaza cu baterie. Niciodata sa nu cumparam astfel de jucarii gandindu-ne ca in alt magazin vom cumpara bateria. Putem fi pusi in situatia sa constatam mai tarziu ca ceva nu este in ordine.

Este foarte important ca produsul sa fie insotit de instructiuni de utilizare – manipulare. Inainte de a cumpara jucaria sa verificam daca instructiunile sunt pe intelesul nostru. Acestea nu pot lipsi la jucariile cu baterii, module sau piese de constructii cumparate copiilor de varsta prescolara, fiind nevoie de ajutorul parintilor pentru functionarea jucariei sau cel putin la inceput pentru invatarea manuirii. In cazul jucariilor din import, sa fim atenti sa aiba instructiuni si in limba romana.

Sa nu acceptam jucarii care au instructiuni numai in limbi straine! Pot genera griji mai ales daca instructiunile sunt facute intr-o limba de circulatie mai restransa (de exemplu chinezeste) si nu putem gasi ajutor pentru traducere. Nominalizate, aceste jucarii sunt urmatoarele:

 • jocuri de societate, jocuri care pot fi asamblate si machete;
 • trenulete si accesorii;
 • jucarii electronice, teleghidate si cu baterii.
Informarea consumatorilor asupra calitatii trebuie sa contina insusirile esentiale, mai ales tehnice, de calitate si altele.toate acestea pot fi importante in vederea deciziei consumatorului. La achitarea costului jucariilor intotdeauna sa se ceara bon de casa care va fi pastrat cu grija deoarece mai tarziu pe baza acestuia se va putea dovedi de unde, cand si cu cat am cumparat jucaria.Este legiferat faptul ca jucariile noi de provenienta straina sau autohtona inainte de a fi puse in circulatie trebuie examinate din punct de vedere calitativ in interesul apararii intereselor cumparatorilor. Cu toate acestea in randurile jucariilor oferite spre vanzare pot fi unele defecte sau de calitate inferioara. Trebuie sa recunoastem ca este imposibil de verificat calitatea tuturor jucariilor de fiecare data.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a scos din circuitul comercial produse cu defectiuni mai mari sau periculoase : pistolul chinezesc cu bile de plastic. In acest caz, in toate situatiile am atras atentia consumatorilor prin comunicari date publicitatii ca aceste au fost interzie.Read the English version of this article: How Do I Shop for Infants and Children
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
2 comentarii
 • a spus
  marşi, 19.05.2009
  Pacat ca ceea ce e ieftin e si prost facut iar ceea ce este de calitate, prea scump pentru noi [ ... ]
 • a spus
  luni, 11.05.2009
  Asa este.dar depinde si de unde cumparam jucariile. [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu