Metode de tratament disponibile

Dupa ce a analizat cu atentie toti acesti factori, medicul trebuie sa decida care sunt tratamentele care pot va ajuta, inclusive costurile lor, efectele secundare, sansele de reusita.

Medicul trebuie sa va prezinte optiunile, dar voi sunteti cei care veti alege tratamentul final. Trebuie sa lucrati impreuna cu medicul ca o adevarata echipa.

Ce trebuie sa stii cand iei o decizie

Cuplul trebuie sa analizeze informatiile oferite de doctor sis a le evalueze infuctie de viata pe care o duce. Constrangerile si indatoririle voastre sunt foarte importante. Trebuie sa evaluate factori precum:

Locul de munca: Foarte putine femei isi permit sa isi dedice intregul timp tratamentelor pentru fertilitate. Cele mai multe trebuie sa se gandeasca si la cariera lor. Cat timp liber necesita fiecare din optiunile prezentate de medic? Cat timp liber aveti voi la dispozitie? Poti sa urmezi tratamentul sis a lucrezi in acelasi timp?

Stresul: Stresul asociat infertilitatii este al doilea ca intensitate dupa celasociat mortii unei persoane dragi. Cat de mult de mult te-a afectat acest stress? Cat de rau a fost afectata casnicia ta? Cat stress mai poti suporta? Esecurile repetate te fac sa te simti mai batrana decat esti si fiecare ciclu care se termina cu o menstruatie este tot mai greu de suportat.

Locatia: Anumite tratamente nu sunt disponibile peste tot. Daca trebuie sa faci calatorii de sute de kilometrii ca sa ajungi la cabinetul specialistului, tratamentul va fi mai agresiv.

Costurile: Acoperirea pe care o ofera asigurareapentru tratamentul infertilitatii deifera mult. Medicamentele, procedurile medicale, analizele pot sau nu sa fie acoperite de asigurara, iar unele servicii pot fi foarte scumpe. Trebuie luat in considerare raportul cost-sanse desucces.

Daca medicul va prezinta correct toate posibilitatile iar voi o alegeti pe cea care se potriveste cel mai bine stilului vostru de viata, sunteti pe drumul cel bun.

Dar situatia trebuie reevaluata tot timpul impreuna cu doctorul. Sansele de reusita ale fiecarui tratament scad odata cu fiecare incercare esuata. Un tratament care a esuat pe parcursul catorva cicluri trebuie inlocuit la un moment dat.

Cum suporti esecul sau succesul

Daca un tratament nu da rezultate dupa o anumita perioada, trebuie sa discutati din nou cu medicul sis a decideti ce veti face in continuare. Comunicarea e foarte importanta, la fel si rrelatia medic-pacient

Nu ezitati sa luati cate o pauza din cand in cand. Multe cupluri au impresia ca-si neglijeaza situatia daca iau o pauza si nu se mai gandesc un timp la infertilitatea lor, sau chiar ca sansele vor scadea cand incep din nou sa incerce. Nu este deloc adevarat. Infertilitatea este o sursa importanta de stress, si, fara indoiala, stresul este o cauza a infertilitatii. Pauzele sau vacantele va pot fi de mare ajutor. Ele va redau energia necesara pentru a reincepe tartamentul.

Cand lucrurile nu merg asa cum ai sperat

Scopul medicului specialist in infertilitate este ca fiecare cuplu pe care il trateaza sa aiba copii. Totusi acest scop nu poate fi mereu atins. Desi marea majoritate a cuplurilor infertile pot fi ajutate exista si cazuri in care nu se poate face nimic. Un doctor bun trebuie sa informeze cuplul atunci cand au fost epuizate toate posibilitatile.