Cauta:
Tratament pentru depresie

Tratament pentru depresie

Data: 19.12.2005

Tratament pentru depresie

Care este diferenta intre "starile de proasta dipozitie" ale copilului dupa nastere, cauzate de depresia si psihoza postnatala ale mamei?

Starile de proasta dispozitie la copii pot sa aiba loc imediat din primele zile ale vietii. O mama care se afla la primul copil poate sa se simta singura atunci cand isi leagana copilul, sa izbucneasca in lacrimi, sa isi piarda apetitul, sa se simta nervoasa, nelinistita, anxioasa si singura. Simptomele nu sunt severe si tratamentul nu este neaparat necesar, putand fi suplinit de alte metode care te fac sa te simti bine.. Motaie si tu atunci cand copilul tau doarme. Cere ajutorul prietenilor tai, sotului si celorlalti membri ai familiei. Cauta un grup nou de mame (www.nou-nascuti.ro) si discuta cu acestea.

Depresia postnatala poate sa apara oricand chiar si in primul an dupa ce nasti. O femeie poate sa aiba un numar de simptome precum, tristete, lipsa de energie, probleme de concentrare, anxietate si sentimente de vinovatie si inutilitate. Diferenta dintre depresia postnatala si starea de proasta dispozitie a copilului, consta uneori in afectarea starii de bine a femeii si o exclude din viata de zi cu zi in care ar trebui sa se simta bine. Depresia postnatala trebuie sa fie tratata de un doctor. Consilierea, si medicamentele sunt lucruri care te pot ajuta.

Psihoza postnatala este rara. Ea apare o data sau de doua ori la 1000 de nasteri, de obicei apare in primele 6 saptamani postnatale. Femeile care au disfunctii bipolare sau orice alta problema de ordin psihiatric, sau schizofrenie au un risc crescut de a dezvolta psihoza postnatala. Simptomele pot consta in deziluzie, halucinatii, tulburari ale somnului si ganduri obsesive despre copil. O femeie de genul acesta poate sa isi schimbe rapid starea de fapt pe care o are, de la depresie la nervozitate pana la euforie.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmaresc daca am simptome ale unei depresii in timpul sarcinii sau dupa ce nasc?

Unele femei nu spun la nimeni nimic atunci cand au simptome deoarece se simt rusinate, le deranjeaza sau pur si simplu se simt vinovate pentru ca au aceasta stare de depresie cand de fapt, ar tebui sa se simta bine. Regreta ca vor fi vazute in rolul de parinti nepotriviti pentru copilul lor.

Aceste depresii pot sa apara la orice femeie, dar asta nu inseamna ca esti o mama buna sau una rea. Tu si copilul ta nu trebuie sa suferiti. Exista ajutor, tot ceea ce trebuie sa faci este sa-l ceri.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
7 comentarii
 • a spus
  joi, 17.11.2011
  Articolul e f bun. Dar ce facem concret? eu am deja probleme de un an intreg cu o depresie sau [ ... ]
 • a spus
  miercuri, 15.12.2010
  la mine au aparut aceste sintome la cateva luni dupa c am nascut.la inceput nu am dat importanta dar [ ... ]
 • a spus
  joi, 14.05.2009
  EU AM AVUT LA PRIMA NASTERE SI AM REUSIT CU AJUTORUL MEU,AL SOTULUI SI PENTRU FETITA SI CEL DEAL 2 [ ... ]
 • a spus
  marți, 31.03.2009
  Interesant articol, nu am trecut prin asa ceva , succes celor care sunt in situatia aceasta. [ ... ]
 • a spus
  joi, 13.09.2007
  Bine venit articolul! o mica greseala: Exista doua tipuri comune de tratament: Terapia de grup ? [ ... ]
 • a spus
  joi, 13.09.2007
  Articolul e f bun. Dar ce facem concret? eu am deja probleme de un an intreg cu o depresie sau [ ... ]
 • a spus
  luni, 19.12.2005
  Foarte bun articolul! [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu