Cauta:
Fetitele care se comporta baieteste. Exista motive de ingrijorare?

Fetitele care se comporta baieteste. Exista motive de ingrijorare?

  Autor Echipa NN Data: 11.02.2013

Fetitele care se comporta baieteste. Exista motive de ingrijorare?
Modul baietos in care se imbraca, cum vorbeste, cum merge... Nu prea o intereseaza sa se machieze, sa isi admire rochitele roz, si papusile Barbie nu o atrag la fel de mult ca un pistol de cowboy. Joaca mereu jocuri alaturi de baietii de o varsta cu ea, iar casutele de papusi nu o pasioneaza ca pe celelalte fetite. Parca v-ati dori ca fiica dumneavoastra sa fie putin mai feminina. Oare ar trebui sa va ingrijorati? 

Nu trebuie sa va panicati. Acest comportament, chiar daca pare putin deranjant, ar putea fi numai un joc. Un joc in care fetita se deghizeaza in baiat, poate tocmai pentru a va face pe plac dumneavoastra, care va doreati atat de mult un baietel. Poate, prin actiunile si gesturile dumneavoastra, cumva respingand comportamentele prea feminine pe care le remarcati la televizor, in societate sau in cercul dumneavoastra de cunoscuti, ati determinat-o, fara sa fiti constiente de asta, nici dumneavoastra, nici ea, sa adopte o pozitie ferma in acest sens.

Oricum, inainte sa puneti verdictul si sa va chinuiti cu intrebari, observati-i mai atent comportamentul. Daca veti descoperi ca ii trebuie ciocanul pentru ca vrea sa-si repare casuta de papusi, nu va agitati prea tare. Daca vi se pare ca se joaca prea mult cu baietii, nu ar fi indicat sa-i interziceti sa faca asta. Este foarte posibil sa obtineti efectul contrar, daca incercati sa-i cenzurati libertatea de a se manifesta. Dupa cum ati observat pana acum, este suficient sa-i interzici ceva unui copil, ca poti fi sigur ca va face tot ce ii sta in puteri sa obtina acel lucru.

Evaluati mediul in care creste. Comportamentul fiecarui membru al familiei joaca un rol considerabil in dezvoltarea din punctul de vedere al sexualitatii copilului. Spre exemplu, daca am avea situatia unei femei care este agresata fizic de sotul ei, iar fetita este martora la aceste evenimente, este foarte probabil ca micuta sa inceapa sa isi doreasca sa devina la fel de puternica precum un barbat, si nu slaba, ca o femeie, pentru a nu cadea si ea, la randul ei, victima unor astfel de abuzuri. Incercati, orice ar fi, sa ii oferiti un mediu sanatos si echilibrat pentru ca sa poata inflori in voie.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
2 comentarii
  • a spus
    vineri, 22.02.2013
    A mea e prea feminina si sensibila...prea cocheta si finutÓ...ma gandesc ce-o sa fac cand va avea 15 [ ... ]
  • a spus
    luni, 11.02.2013
    Eu am fost o astfel de fetita, si undeva, in sufletul meu mai sunt si acum. M-am jucat in 90% din [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu