Cauta:
Bebe descopera marea

Bebe descopera marea

  Autor Echipa NN Data: 04.07.2011

Bebe descopera marea

Nu este nimic rau in a va lua copilasii cu dumneavoastra in excursii, pentru ca astfel se obisnuiesc de mici cu variate tipuri de experiente, devin mai sociabili si invata noi lucruri. Dar, atata vreme cat nu au implinit inca doi anisori, cei mici necesita o supraveghere speciala, mai ales daca mergeti in vacanta la mare.

Marea, descoperita pas cu pas

De la 0-12 luni
Bebe nu stie inca sa mearga, asa ca este bine sa va deplasati in vacanta cu tot cu caruciorul. Cand mergeti sa vizitati apa, tineti-l in brate si muiati-i piciorusele in apa putin adanca de la mal. Daca da semne de panica, nu-l fortati sa ramana langa mare. Daca pare sa fie placut impresionat de contactul cu apa, lasati-l sa stea in fundulet pe plaja, in apropierea marii, dar nu foarte mult.

Intre 12 si 24 de luni
Copilul stie deja sa mearga, asa ca luati-l de manuta si plimbati-va pe marginea apei, in locurile sau in momentele in care nu sunt valuri. Daca vrea sa intre in apa, nu-i interziceti aceasta placere, dar limitati reprizele de scaldat. Corpul unui bebe se raceste foarte repede si 5 minute de baie echivaleaza cu un interval de o ora pentru un adult.

2-3 anisori
Cand apa este calda si lipsita de valuri periculoase, copilul poate sa se zbenguiasca linistit in mare, in apa putin adanca. Colacul sau pernitele plutitoare care se atasaza pe brate trebuie sa fie nelipsite din bagaj.

Sfaturi de ajutor

  • Pentru a va obisnui prichindelul cu marea, este bine ca, de la doi anisori incolo, sa-l luati in brate cand intrati in apa. Copilul va aprecia aceste momente de joaca, pentru ca se simte in siguranta si, in acelasi timp, participa la o experienta inedita.
  • Cand incepe sa mearga, pastrati-i tot timpul pernutele de inot pe brate, chiar si cand se afla pe nisip. Nu se stie cand o zbugheste in apa fara sa stiti, asa ca este mai bine sa-l protejati continuu.
  • Trebuie sa stiti ca valurile de o inaltime rezonabila pentru un adult par gigantice in ochii copiilor. De aceea, bebe va refuza sa intre in apa si va fugi speriat sau isi va manifesta dezacordul chiar prin plasete. Zgomotul valurilor si lumea aflata pe plaja il pot, de asemenea, deruta. Evitati sa-l fortati sa ia contact cu marea in astfel de momente, pentru ca teama lui de acum sa nu se tranforme ulterior intr-o adevarat fobie.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu