Cauta:
Afla ce temperament are copilul tau!

Afla ce temperament are copilul tau!

  Autor Echipa NN Data: 28.01.2013


Afla ce temperament are copilul tau!
Cercetatorii in domeniul psihologiei copilului au determinat existenta mai multor  trasaturi temperamentale de baza cu care fiecare copilas se naste si care il ajuta pe cel mic sa-si contureze personalitatea. Cunoscand si recunoscand aceste trasaturi, precum si ponderea pe care o au in personalitatea celui mic, va veti cunoaste mai bine copilul si va veti putea adapta nevoilor sale educative.

Senzitivitatea

Arata cat de sensibil este copilul la sunete, gusturi, atingere si temperatura. Copiii cu un nivel ridicat de senzitivitate pot reactiona puternic la zgomote neplacute, la frig si la gusturi care nu le plac, mergand pana la a plange in hohote atunci cand un anumit miros, de exemplu, le displace.

Sociabilitatea

Este felul in care copilul reactioneaza la intalnirea cu oameni si situatii noi. Copilul sociabil nu se teme de astfel de contacte, nu plange in prima zi de gradinita, nu se sperie atunci cand cunoaste copii noi. Copiii cu un nivel scazut de sociabilitate trebuie ajutati si sprijiniti constant pe parcursul progresului lor social. 

Adaptabilitatea

Descrie rapiditatea cu care copilul se adapteaza la schimbari. Copilul cu un grad inalt de adaptabilitate poate traversa diverse situatii succesive fara sa se simta traumatizat si accepta schimbarile de rutina fara probleme. 

Perseverenta

Inseamna, desigur, capacitatea de a persista intr-o activitate, chiar atunci cand aceasta este dificila. Exista copii care atunci cand incep ceva vor sa duca activitatea la bun sfarsit si altii care se satura rapid si considera ca activitatea in cazua nu merita efortul. In primul caz, copilasii nu vor sa ceara ajutorul altcuiva, asa ca este de preferat ca parintii sa-l asiste fara sa se lase rugati. In al doilea caz, este bine sa va incurajati copilul sa duca la bun sfarsit o activitate fara sa ceara ajutorul. 

Starea de spirit 

Arata felul in care copilul reactioneaza la situatiile de viata. Un copil optimist se va concentra asupra lucrurilor bune si va avea intotdeauna puterea sa iasa cu bine din situatii neplacute, desi pot manifesta o incredere prea mare in altii si pot refuza sa creada ca se pot intampla lucruri rele. Copilasii pesimisti sunt mai maturi, mai seriosi si mai putin increzatori. Parintii trebuie sa-i invete ca exista motive destule pentru a privi cu incredere viata. 
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu