Sarcina - Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 31
http://www.nou-nascuti.ro/sarcina/sarcina-pe-saptamani/sarcina-in-saptamana-31.html
Autor:

sarcina in saptamana 30 Sarcina pe saptamani sarcina in saptamana 32 >

 

SAPTAMANA a 31-a DE SARCINA

Te apropii rapid de sfarsitul sarcinii. Mami, ai atat de multe emotii ca in curand iti vei vedea bebelusul! Ai rabdare. In curand vei deveni mamica.

Corpul tau

Bine ai venit in cea de-a 31-a saptamana de sarcina a ta. Lucrurile incep sa se precipite. Ai arsuri sau indigestie? E firesc. Mananca portii mai mici mai des si bea multa apa. Ai inceput sa mergi leganat; este tipic pentru sarcina datorita inmuierii ligamentelor pelvisului, permitand soldurilor tale sa se desfaca pentru a face loc copilului. Nu te ingrijora, nu vei avea mersul de rata o viata intreaga!
Fiecare organism reactioneaza diferit. Important este ca toate aceste simtome sa fie discutate cu medicul ostretician si pacienta sa nu ia niciun medicament fara recomandarea lui.

Durerile de spate datorate graviditatii
Schimbarile emotionale pentru viitoarea mamica
Sarcina - Luna a VII-a
Vitamina C - de ce este necesara in sarcina?
Medicamente riscante pentru fat
Medicamentele in timpul sarcinii - partea a III-a
Medicamentele in timpul sarcinii - partea a II-a
Medicamentele in timpul sarcinii - partea I

Dezvoltarea bebelusului

Copilul iti recunoaste vocea. Canta-i, vorbeste-i, povesteste-i despre lumea in care va veni curand; este un mod extraordinar de a va atasa tu si partenerul tau de copil, dar si unul de altul. Unghiile au crescut si probabil va avea nevoie de manichiura dupa nastere.
Este timpul de mers la cumparaturi! Poti gasi multe lucruri pentru micut(a). Este destul de scump sa ai un copil in zilele de astazi, dar daca cauti cu atentie, s-ar putea sa gasesti si marfuri mai ieftine.
Bebelusul cantareste acum 1,6 kg si masoara partial 28 de cm. Este aproape matur, exceptie facand plamanii si tubul digestiv. Daca este baietel, testicolele continua sa coboare in scrot iar daca este fetita, clitorisul este vizibil.
Inima ii bate mai repede atunci cand aude vocea tatalui. I se dezvolta memoria si va recunoaste dupa nastere muzica pe care o asculta in burtica. In burtica, bebe este expus la foarte multe sunete (bataile inimii, gazele din intestine, sangele ce pulseaza). Toate acestea se aseamana cu zgomotul produs de o masina de spalat. Aceasta este si explicatia pentru care, anumiti copii se calmeaza si adorm pe zgomotul masinii de spalat sau pe aspirator, feon etc...

Pentru tati

Inca putin si vei face cunostinta cu fiul/fiica ta. Tati, pregateste-te spiritual pentru marele moment. Sa stii ca mogaldeata mica va avea nevoie de toata rabdarea si dragostea ta. Iata mai jos cateva sfaturi pentru tine:

Bagajul de spital

 

.

Model al dezvoltarii a fetusului in luna a 7-a de sarcina

sarcina in saptamana 30 Sarcina pe saptamani sarcina in saptamana 32 >
Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)