Sarcina

Problemele care pot aparea in sarcina dupa 35 de ani!
http://www.nou-nascuti.ro/sarcina/problemele-care-pot-aparea-in-sarcina-dupa-35-de-ani.html
Autor: Echipa NN

Din ce in ce mai multe femei aleg sa se casatoreasca dupa ce au reusit in cariera, iar multe cupluri aleg sa isi intemeieze o familie la o varsta inca si mai inaintata. Astazi, medicii intalnesc mame aflate la prima sarcina care sunt din ce in ce mai inaintate in varsta. Pe de alta parte, mai multe femei trecute de 35 de ani au sarcini sanatoase decat se intampla in trecut.

Am ajuns la concluzia ca o femeie mai in varsta, care are in vedere o sarcina, are doua mari preocupari. Vrea sa stie cum o va afecta sarcina si cum va fi afectata sarcina de varsta pe care o are. O crestere a riscului aparitiei de complicatii pentru mama si fat exista atunci cand mama este mai in varsta. 
Femeia insarcinata care are peste 35 de ani ar putea prezenta un risc mai mare de a se confrunta cu urmatoarele probleme:

O femeie insarcinata mai in varsta se confrunta, de asemenea, cu probleme pe care o femeie tanara nu le are. Desigur, este mai usor sa ramai insarcinata cand ai 20 de ani decat cand ai 40 de ani. Probabil ca, la 40 de ani, ai deja o slujba sau alti copii care iti solicita timpul si atentia. Este posibil sa nu mai ai suficient timp pentru a te odihni, pentru a face exercitii sau pentru a manca sanatos.

Probleme!

Problemele maternale asociate cu varsta inaintata includ majoritatea afectiunilor cronice care incep sa apara pe masura ce trece timpul. Presiunea sangvina ridicata este una dintre cele mai obisnuite complicatii de sarcina la femeile de peste 35 de ani. De asemenea, apare o incidenta crescuta de preeclampsie. Femeile care nasc mai tarziu prezinta un risc usor crescut de anomalii si probleme, inclusiv travaliul prematur, presiune pelviana si dureri pelviene.

Riscul de diabet, precum si de complicatiile asociate acestuia, creste odata cu varsta. Cercetatorii citeaza cifre care arata ca, dupa 35 de ani, numarul femeilor care au complicatii din cauza diabetului se dubleaza. In trecut, hipertensiunea (presiune sangvina ridicata) si diabetul reprezentau complicatii grave in sarcina. Astazi, putem tine sub control suficient de bine asemenea complicatii.
Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)