Orice varsta ar avea copilasul dumneavoastra, nu exista nicio etapa lipsita de peripetii si de surprize. Daca ar fi sa facem un top al problemelor intampinate frecvent de proaspetele mamici, acesta ar avea sute de pozitii si… nicio ierarhie, pentru ca toate sunt la fel de serioase, de suparatoare si de enervante

Pierderea suzetei pe timp de noapte si cautarea ei la nesfarsit cu lumina stinsa, batalia de la schimbarea scutecului, urletele la samponare, toate acestea au solutii, daca mamica este igenioasa.

Suzeta pierduta

Bebe plange din toate puterile si dumneavoastra cautati fara succes suzeta, care ar fi trebuit sa se afle la indemana. In somn, copilasul o pierde si aceasta isi gaseste tot soiul de ascunzatori: sub salteaua patului, intre pat si saltea… Ce-i de facut. Plasati intotdeauna in acealsi loc suzeta de rezerva, iar pe cea de somn prindeti-o de cu un snur special de zabrelele patului. Noapte, veti merge direct la tinta.

Laptele de voiaj

Cand iesiti in parc sau plecati intr-o excursie cu masina, trebuie sa preparati din timp lapticul pentru mesele urmatoare. Dar cum procedati atunci cand laptele artificial expira in jumatate de ora de la preparare? Foarte simplu. Pregatiti doua biberoane. Unul in care se afla numai dozele de lapte praf, altul in care se va afla apa fierbinte. Aceasta se va pastra la temperatura dorita daca este asezata intr-un termos.

Jucarii de baie

Bebe se plictiseste rapid la baita si, atunci cand este mic, jucariile „motorizate” complicate nu-l atrag in mod deosebit. In schimb, se va simti mai in largul lui alaturi de cateva jucarii improvizate din sticle (fara dop si etichete) de plastic mici, pe care le poate umple si goli.

Spalarea biberonului

Pentru a elimina depunerile de lapte incapatanate care persista pe peretii biberonului chiar si dupa frecarea cu peria, utilizati un amestec de apa si sare gronjoasa si agitati bine recipientul. Clatiti bine inainte de reutilizare si nu uitati de sterilizare!

Bebe agitat la schimbarea scutecului

Pentru a calma bebelusul care se opune schimbarii scutecului, utilizati un carusel cu muzica si lumini colorate sau oferiti-i un recipient inchis cu capac in care strecurati o bila sau un alt obiect. Acesta va face zgomot, lovindu-se de pereti, si bebe va fi atat de atent sa studieze fenomenul, incat va uita de batalia traditionala la schimbarea scutecului.

Papa de rezerva

Pentru a nu fi nevoita sa pregatiti in fiecare zi mancarea lui bebe, atunci cand papa putin si portiile sunt mici, puteti pregati o cantitate mai mare de hrana, pe care s-o repartizati in portii individuale si s-o pastrati la congelator.

Plange la samponare

Bebe este foarte suparat atunci cand este spalat pe cap, pentru ca il deranjeaza samponul si dusul utilizat la clatire. Pentru a nu mai avea aceasta problema la fiecare baie, spalati alaturi de copilas si o jucarie din plastic. Explicati-l celui mic ca totul decurge foarte simplu si ca nu are de ce sa se teama. 

 Daca doresti sa fii o mamica fericita, participa la discutiile  mamicilor care au bebelusi cu varsta intre 0 – 12 luni!