Planning familial - Preconceptia

Fata sau baiat? - o "metoda" amuzanta de a prezice sexul viitorului bebelus
http://www.nou-nascuti.ro/planning-familial/preconceptia/fata-sau-baiat-o-metoda-amuzanta-de-a-prezice-sexul-viitorului-bebelus.html
Autor: Preluat din BabyZone

Visul dintotdeauna si de pretutindeni al parintilor in devenire este sa poata determina sexul bebelusului care va fi conceput. Sau macar sa il poata ghici.
Traditiile populare din intreaga lume sunt bogate in superstitii, legende si zicatori in aceasta privinta: de la forma burtii femeii insarcinate la tipul de alimente pe care il prefera viitoarea mamica pe perioada sarcinii, de la testul cu verigheta de aur atarnata de un fir de par la pozitia adoptata in timpul raportului sexual.

Tabelul lunar chinezesc este una din aceste "metode" de a afla sexul copilului in functie de luna in care este conceput si varsta mamei in acel moment. Citirea este simpla: incrucisati orizontala din dreptul varstei mamei cu verticala din dreptul lunii in care este conceput copilul si veti stii daca este baiat (B) sau fata (F).
Se pare ca acest calendar vechi de 700 de ani a fost descoperit intr-un mormant in apropiere de Beijing (China) si se crede ca are o probabilitate de 99%.
In incheiere sa nu uitam totusi ca este folclor si nu exista fundament stiintific pentru aceasta metoda. Distractie placuta!

 Luna conceperii
aniIIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
18FBFBBBBBBBBB
19BFBFFBBBBBFF
20FBFBBBBBBFBB
21BFFFFFFFFFFF
22FBBFBFFBFFFF
23BBFBBFBFBBBF
24BFBBFBBFFFFF
25FBBFFBFBBBBB
26BFBFFBFBFFFF
27FBFBFFBBBBFB
28BFBFFFBBBBFF
29FBFFBBBBBFFF
30BFFFFFFFFFBB
31BFBFFFFFFFFB
32BFBFFFFFFFFB
33FBFBFFFBFFFB
34BFBFFFFFFFBB
35BBFBFFFBBBBB
36FBBFBFFFBBBB
37BFBBFBFBFBFB
38FBFBBFBFBFBF
39BFBBBFFBFBFF
40FBFBFBBFBFBF
41BFBFBFBBFBFB
42FBFBFBFBBFBF
43BFBFBFBFBBBB
44BBFBBBFBFBFF
45FBBFFFBFBFBB
Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)