Nutritie

Legatura intre mama si bebele hranit cu biberonul!
http://www.nou-nascuti.ro/nutritie/legatura-intre-mama-si-bebele-hranit-cu-biberonul.html
Autor: Echipa NN

Toate proaspetele mamici doresc sa creeze o legatura afectiva puternica cu copilul lor. Totusi, unele se tem ca hranirea cu biberonul va impieta asupra acestei apropieri de copilul lor. Se tem ca legaturile de natura afectiva intre parinte si copil nu se vor mai crea sau se vor crea mai greu decat daca bebelusul ar fi hranit la san.

Totusi, nu este adevarat ca o femeie trebuie sa alapteze la san pentru a reusi sa creeze o legatura afectiva cu copilul ei. Exista mai multe moduri in care sa reusiti sa va apropiati de el, chiar daca il hraniti cu lapte din comert.

Tineti-l aproape de dumneavoastra

Intrucat formulele de lapte praf se digera mai greu decat laptele de la san, nu va fi nevoie sa va hraniti copilul la fel de des. Totusi, daca copilul este hranit cu cantitati mai mici si mai frecvent, acest procedeu va ajuta la crearea aceste legaturi afective. De asemenea, ar putea sa fie mai usor si pentru sistemul digestiv al bebelusului. Exista mai multe metode prin care puteti crea aceasta legatura afectiva intre dumneavoastra si copil, chiar daca il hraniti cu biberonul. Studiile arata ca daca va purtati bebelusul aproape de corp, spre exemplu, utilizand un marsupiu, intre dumneavoastra si el se creeaza o legatura afectiva. Acest lucru este foarte util, pentru ca si tatii pot purta copilul aproape de ei.

Cateva trucuri care sa va ajute sa creati o legatura

Mai exista si alte trucuri care va pot ajuta sa aveti o legatura stransa cu bebelusul, chiar daca acesta este hranit cu biberonul. Incearca urmatoarele sugestii:

Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)