Nutritie

6 sfaturi de care sa tii cont cand incepi diversificarea
http://www.nou-nascuti.ro/nutritie/6-sfaturi-de-care-sa-tii-cont-cand-incepi-diversificarea.html
Autor: Mihaela Calin

Colegii de la www.bebelu.ro ne spun astazi 6 sfaturi esentiale, de care trebuie sa tinem cont atunci cand incepem diversificarea. Inceputul divsersificarii reprezinta un moment foarte important, dar in acelasi timp critic, in dezvoltarea copilului. De felul in care mama va respecta indicatiile pediatrului privind felul si ritmul diversificarii depinde, in mare masura, sanatatea copilului.

Aceasta este perioada in care apar cel mai frecvent tulburari digestive si debuteaza cele mai multe distrofii. Ratia calorica in aceasta perioada este greu de apreciat. Alimentele noi se dau in cantitati mici si treptat. Pentru a aprecia starea de sanatate si dezvoltarea copilului, trebuie urmarite curba cresterii in greutate, strarea generala si dispozitia afectiva a copilului, somnul, pofta de mancare.

Perioada de diversificare dureaza practic pana in jurul varstei de 2 ani, cand copilul ajunge sa manance "de toate", ramanand inca foarte important modul cum sunt pregatite alimentele.

Iata cateva reguli de care mama trebuie sa tina seama in toata perioada de diversificare:Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)