Nasterea

Oboseala dupa nastere si recuperarea energiei
http://www.nou-nascuti.ro/nasterea/oboseala-dupa-nastere-si-recuperarea-energiei.html
Autor: sursa Babyzone

Desi lipsa de somn in perioada postpartum este aproape inevitabila, extenuarea trebuie si poate fi ocolita. Iata cateva trucuri si recomandari pentru echilibrarea energiei in saptamanile si lunile de dupa nastere.

Nivelul ridicat al hormonilor in timpul sarcinii este in mare parte responsabil de tulburarile de somn ale acestei perioade, fenomenul manifestandu-se si in primele saptamani dupa nastere. Daca la aceasta se adauga diferenta intre ritmul de somn al bebelusului si cel al mamei ne dam seama de ce nu se poate scapa de ochi rosii, frisoane, pofta de dulciuri, letargie, iritabilitate, dificultate de concentrare ba chiar depresie, toate asociate carentei de somn. Din fericire sunt suficiente 2-3 nopti consecutive de somn bun pentru indepartarea acestor simptome.

O organizare buna a timpului astfel incat odihna sa fie o prioritate trebuie planuita chiar inainte de nastere. Construieste-ti din timp o retea de prieteni si membri ai familiei carora le poti incredinta sarcinile zilei ( curatenie, cumparaturi, gatit, spalat) ba chiar grija nou-nascutului.

Stabileste-ti o lista cu reguli de urmat:
Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)