Nasterea

O privire catre cezariana
http://www.nou-nascuti.ro/nasterea/o-privire-catre-cezariana.html
Autor: Dr. Oana Melinte Moraru, educator certificat Lamaze International

O cezariana este o nastere chirurgicala a copilului vostru. De cele mai multe ori nu este considerata a fi cel mai bun mod de a naste, dar, cateodata poate fi o modalitate mai sigura atat pentru mama cat si pentru copil.

Incizie cezariana - este termenul formal care se aplica procedurii chirurgicale in care se executa incizii pe peretele abdominal si pe uter. Bebelusul este, apoi, ridicat prin incizie. Atunci cand se decide o Cezariana, medicul trebuie sa cantareasca, si sa va ajute si pe voi sa cantariti, cu mare atentie riscurile si avantajele fata de o nastere vaginala.

Medicul curant poate sa stabileasca ca o Cezariana este necesara chiar dinainte de declansarea travaliului. In acest caz, nu ezitati sa intrebati "de ce"! De obicei, aceasta decizie este sustinuta cu proceduri cu caracter diagnostic.

Indicatii Medicale pentru Cezariana

Nasterile cezariene ofera o solutie buna oricarei potentiale probleme aparute in timpul sarcinii sau in timpul travaliului si nasterii. Unele Cezariene sunt planificate dinainte, in timp ce altele sunt decizii de ultim moment, datorita unor potentiale probleme sau urgente pentru bebelusii vostri sau pentru voi. Decizia de a face o Cezariana este intotdeauna luata pentru a proteja sanatatea mamei si a copilului.

Iata in continuare o lista cu cateva motive care duc la alegerea Cezarienei:
Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)