Foarte multi parinti au numeroase curiozitati legate de evolutia copilasului lor. Aceste emotii anticipative despre cum va arata bebe, cu cine va semana etc. sunt absolut normale si nimeni nu scapa de tentatia de a face pronosticuri.

Chiar daca nu se poate determina cu exactitate, viitoarea inaltime a odorului dumneavoastra reprezinta una dintre caracteristicele ce pot fi aproximate cu ajutorul unor calcule. Nu uitati, insa, ca nu exista un rezultat infailibil si ca trebuie sa va luati o marja de eroare atunci cand incercati sa ghiciti daca bebe va fi „inalt ca tati” sau „scund ca mami”. Genetica si mediul inconjurator, intotdeauna in schimbare, vor influenta cu pregnanta aceasta trasatura.

Calculati viitoarea inaltime a copilului

Una dintre metodele de a aproxima inaltimea lui bebe este aceea de a inmulti cu doi sau de a dubla centimetri pe care copilasul ii are la doi ani. Rezultatul va va oferi un prag orientativ despre inaltimea copilului atunci cand acesta va atinge deplina maturitate. Astfel, daca baietelul dumneavoastra masoara 90 de centrimetri la varsta de 2 ani, inseamna ca, atunci cand va fi adult, el poate atinge inaltimea de 180 centimetri.

Puteti utiliza ca ajutor schema de crestere a copilului. Inregistrati intr-un caiet progresul de crestere al micutului. In jurul varstei de aproximativ 2 ani, se formeaza deja un tipar de evolutie a cresterii in inaltime si veti putea prezice cat de inalt va fi la 18 ani. Orientativ, trebuie sa stiti ca, in primul an de viata, bebe se va inalta cu 25 de centimetri, in al doilea an va capata 11 cm in plus, iar incepand cu al treilea an de viata bebe va adauga in fiecare an 5-6 cm. La pubertate, copiii cresc intr-un ritm mai alert, cu 9 cm pe an.

O formula foarte eficace de calculare a inaltimii copilului este urmatoarea: adunati inaltimea parintilor, impartiti rezultatul la doi pentru a obtine o medie, apoi, in functie de sexul copilului, scadeti sau adunati la rezultat cifra 7. Pentru fetite se scade cifra 7 din rezultatul final, pentru baieti se adauga acelasi numar. Iata si un exemplu: sa spunem ca mama are 1,58 m, iar tatal 1,81. Din adunarea celor doua valori rezulta cifra de 3,38 m care, impartita la 2, va da 1,69 m. Fetita poate avea 1,62 cm, iar baietelul 1,76 cm.

 

Cunosti alta metoda de a calcula inaltimea bebelui atunci cand va fi mare? Te invitam in Piticei si prichindei sa ne-o dezvalui!