Evenimente, Stiri

Cercetatorii si nutritionistii interzic ciocolata in alimentatia copiilor
http://www.nou-nascuti.ro/evenimente-stiri/cercetatorii-si-nutritionistii-interzic-ciocolata-in-alimentatia-copiilor.html
Autor: Echipa NN

Ciocolata este unul dintre dulciurile preferate ale celor mici si celor mari. Desi in privinta dintilor, consumata cu moderatie si urmata de o igiena corespunzatoare, nu are efecte negative precum bomboanele, continutul sau de E-uri si zahar au efecte dezastroase asupra organismului.

Potrivit nutritionistilor, E-urile continute de ciocolata sunt extrem de nocive pe termen lung, mai ales in cazul copiilor.  E420 sorbitol, E 270 acid lactic, E120 - acid carminic, E200 - acid sorbic si E1103 invertaza sunt cei mai periculosi pentru sanatate.
Acestia pot provoca tulburari ale ficatului, alergii, dereglari hormonale, tulburari ale tubului digestive, cresterea colesterolului, tulburari nervoase si multe altele. Toate marcile de ciocolata contin pe langa aceste substante si alte E-uri.

Tot specialistii recomanda parintilor si copiilor sa inlocuiasca dulciurile cu fructe si legume. Desi copiii cer dulciuri, o buna educatie ii va convinge in timp sa manance sanatos evitand ciocolata si bomboanele.




Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)