Copii

Protejeaza-ti copilul de soare!
http://www.nou-nascuti.ro/copii/protejeaza-ti-copilul-de-soare.html
Autor: Echipa NN

Pielea copiilor mici este mult mai sensibila fata de actiunea soarelui decat cea a adultilor
Este foarte important sa asiguram o protectie adecvata a pielii bebelusilor impotriva razelor de soare cu atat mai mult cu cat specialistii au studii graitoare in acest sens: este suficienta doar una sau doua arsuri in aceasta perioada a vietii pentru a dubla riscul de a dezvolta melanommalign mai tarziu, in viata de adult.

Ingrijorator este faptul ca micutii au tendinta de a fi expusi razelor ultraviolet de 3 ori mai mult decat adultii, ceea ce explica de altfel ca 80% dintre problemele legate de piele si soare apar in primii 18 ani de viata.
Cu putina vointa, proctectia solara si preventia evenimentele grave se realizeaza cu usurinta:

Se stie ca apa si soarele rumenesc bine pielea expusa. Daca vreti sa oferiti micutilor placerea inotului sau a jocurilor in piscina puteti opta  pentru costume din materiale speciale care acopera o suprafata mare de piele.Ce e de facut daca totusi pielea sensibila a micutilor incepe sa usture si sa se inroseasca dupa o zi frumoasa pe malul marii? Reactia locala este neplacuta si senzatia de cald pe care cei mici nu stiu sa o relateze este foarte incomoda. Incercati sa ii racoriti prin umezirea unui cearceaf mic in apa usor rece si aplicarea acestuia pe piele. Puteti mentine tamponamentul timp de 15 minute si sa repetati manevra de cateva ori pe zi. Hidratarea pielii trebuie intretinuta prin aplicarea unor crème speciale dar si organismul in general va avea nevoie de lichide suplimentare. Daca observati pe piele aspectul unor mici vezicule pline cu lichid inconjurate de zine rosii, puteti fi siguri ca arsura este de un grad superior si trebuie sa cereti ajutor de specialitate.
Urmand sfaturi simple dar autorizate puteti contribui din plin la dezvolatrea unui regim de viata sanatos, departe de excese,  acesta  fiind un lucru pentru care veti primi recunostiinta copiilor mai tarziu.

Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)