Agenda medicala

Cum ii administram bebelusului un supozitor?
http://www.nou-nascuti.ro/agenda-medicala/cum-ii-administram-bebelusului-un-supozitor.html
Autor: Echipa NN

Atunci cand bebe are febra mare si siropurile cu administrare orala nu-si fac rapid efectul (sau cand sunteti ingrijorata ca aceste produse pot afecta stomacelul copilului, mai ales in momentele de scadere drastica a apetitului), puteti apela la o metoda de calmare simpla si eficace. 

Desi aplicarea unui supozitor nu necesita foarte multe si complicate cunostinte, cateva trucuri va vor fi cu siguranta de folos, pentru a impiedica iesirea lui urgenta. Nu uitati ca bebe va avea tendinta de a elimina acest corp strain. 

Pozitionarea copilului
Cateva sfaturi

Partea ascutita sau partea plata?

Desi pana de curand se credea ca este mai bine sa se introduca supozitorul in fundulet cu partea ascutita, medicii spun ca alegerea uneia dintre parti nu este esentiala. Mai mult, se pare ca ar fi mai indicat sa se prefere partea plata (si multe supozitoare sunt fabricate astazi cu ambele capete patrate), pentru ca astfel s-ar usura drumul sau catre intestin. De ce? Pentru ca presiunea exercitata de strangerea funduletului asupra extremitatii ascutite (plasate catre interior) face ca supozitorul sa alunece mai bine catre intestin. 

Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)