Cauta:
Importanta apei pentru organism

Importanta apei pentru organism

  Autor Preluat cu acordul AQUA MATERNA Data: 14.04.2005

Importanta apei pentru organism
Exista ape si ape... si chiar daca utilizam acelasi termen generic pentru a o denumi, ea nu este niciodata aceeasi. Originea, gradul de puritate si compozitia ei ii determina gustul si clasificarea stiintifica legala.

Apa de la robinet: este apa purificata si tratata chimic inainte de a ajunge in fiecare casa printr-o retea de conducte. Calitatea sursei din care este preluata si metodele de purificare dure ii reduc mult din calitatile naturale specifice iar parcursul ei pana la consumator prin sistemul de conducte ii altereaza semnificativ puritatea.

5 categorii de apa de baut

  • apa de la robinet
  • apa de izvor
  • apa minerala naturala
  • apa carbogazoasa
  • apa purificata / distilata
Tratamentul preferat de purificare a apei de la robinet implica utilizarea clorului pentru indepartarea bacteriilor si a altor paraziti din apa potabila. Dar atunci cand clorul reactioneaza cu compusi organici din apa se produce trihalometan care pot cauza cancer. In schimb, cryptosporidium, un parazit microscopic ce poate cauza probleme de sanatate serioase sau chiar moartea, este rezistent la clor.

Apa de izvor: atunci cand izvoraste dintr-o zona curata, in care mediul subteran nu este impurificat, este suficient filtrata pentru a o face potabila dar este sensibila la modificari de clima si poluare la suprafata. In special pentru apele de ses sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotriva, secetoase, afecteaza in mare masura continutul de minerale si microorganisme, uneori apa pierzandu-si potabilitatea.

Apa minerala naturala: apa minerala naturala provine dintr-o sursa ce a fost supusa unor teste de calitate stricte, prevazute prin lege. Spre deosebire de simpla apa de izvor, o apa minerala de calitate este obtinuta prin foraje la mare adancime care ii asigura stabilitatea, temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata.

Mai mult, daca apa minerala este extrasa dintr-o zona declarata rezervatie naturala, straturile minerale subterane ce ii asigura filtrarea vor fi mentinute in cea mai buna stare, asigurand o protectie eficienta impotriva oricarei contaminari microbiologice.

Apa minerala naturala este practic apa pura, netratata, cu exceptia eliminarii elementelor instabile si adaugarea de dioxid de carbon natural. Ea ajunge la consumator intacta, cu toate calitatile sale naturale. Adaosul de dioxid de carbon natural extras din acelasi spatiu natural ca si apa ii asigura inca o data integritatea. Pentru prepararea lapelui pentru bebelusi multi pediatri recomanda apa minerala microbiologic pura



Read the English version of this article: The Importance of Water for the Body
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
4 comentarii
  • a spus
    luni, 20.09.2010
    fiul meu bea mult ceai, mai ales acum pe caldura. ciao laura tu esti???? [ ... ]
  • a spus
    sâmbătă, 30.05.2009
    fiul meu bea mult ceai, mai ales acum pe caldura. [ ... ]
  • a spus
    miercuri, 08.04.2009
    Bebele meu bea foarte multa apa.De mic am renuntat la ceai in favoarea apei si cred ca bine am [ ... ]
  • a spus
    marți, 02.12.2008
    Mesaj editat pt folosirea cuvintelor din quest, fara legatura cu subiectul discutiei. La urmatoarea [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu