Cauta:
Fazele lunii in AUGUST 2009

Fazele lunii in AUGUST 2009

  Autor Monica Lazar, astrolog Data: 30.07.2009

I. Luna este în creștere în perioadele 1 – 5 august si 21 – 31 august.

În aceste perioade sunt favorizate:
 • Începerea unor proiecte sau activități noi care pot avea legătură cu educația superioară, studiul unor limbi străine, călătorii în străinătate, diplomație, comerț internațional, agricultură, administrație, politică.
 • Tratamentele pentru următoarele zone: în perioada 1-5 august pentru coapse, ficat, genunchi, iar în perioada 21 - 31 august pentru intestine și rinichi, vezică urinară, splină, organele genitale, coapse, ficat, genunchi.
 • Creșterea în greutate se face mai ușor, deci atenție la alimentație.
 • Favorizează absorbția mineralelor și a vitaminelor, astfel tratamentele ce urmăresc regenerarea, energizarea și vitalizarea au efecte mai mari în această perioadă.
 • Masajul pentru drenarea lichidelor în corp dar și pentru fortificarea organismului,
 • Fertilitatea este favorizată mai ales în zilele de 1, 2 august și în perioada 25 – 29 august.
 • Plantarea copacilor sau a altor plante,
 • Tunderea parului și a unghiilor permite regenerare naturala a acestora, mai ales în zilele 21 și 22 august.
În aceste perioade NU sunt favorizate:
 • Cu cinci zile înainte de Lună Plină este bine să se evite ORICE intervenție chirurgicală deoarece în această perioadă fluidele din organism sunt activate la nivel maxim și pot provoca hemoragii, inflamații sau alte  complicații.
 • Zonele vulnerabile pentru intervenții chirurgicale sunt coapse, ficat, genunchi și gambe.
II. Luna Plină se formează pe 6 august 2009 la ora 03:56

Sunt favorizate:

 • Ar trebui să sesizați că o acțiune începută cu altă ocazie a ajuns la o finalitate, mai ales cele care au legătură cu fructificarea unor activități din următoarele domenii: știință și tehnică, comunicații, jurnalism, cinema, marketing.

NU SUNT FAVORIZATE:
 • Intervențiile chirurgicale de orice fel, dar mai ales cele care au legătură cu genunchi și gambe.
 • Luarea de decizii importante este de preferat să se amâne deoarece acestea pot fi pripite care nu duc la un rezultat multumitor,
 • Vaccinarile nu trebuie facute in cele trei zile dinaintea lunii pline si cu atat mai putin in ziua cu luna plina.
III. Luna este în descreștere în perioada 7 – 19 august

În această perioadă Sunt favorizate:
 • Intervențiile chirurgicale sunt favorizate deoarece în această perioadă fluidele din organism sunt activate la nivel minim, astfel există un risc mic al apariției unor complicații.
 • Zonele favorizate pentru intervenții pot fi oricare, cu excepția următoarelor zone: genunchi și gambe, labele picioarelor, cap, umerii și gât, sâni, inimă și coloana vertebrală.
 • Este o perioadă favorabilă pentru dezintoxicarea organismului și pentru cure de slăbire dar facute numai la recomandarea unui medic nutriționist,
 • Curățenia se poate face mai eficient și se va menține pentru o perioadă mai îndelungată,
 • Masajul de relaxare este recomandat,
 • Dacă doriți să scăpați de obiceiuri mai puțin sănătoase(fumat, greutate excesivă, relații nepotrivite, consumul de alcool, alimentație în exces etc) atunci aveți perioada potrivită.
În această perioadă NU SUNT FAVORIZATE:
 • Nu vă ocupați de grădinărit sau de îngrijirea plantelor deoarece acestea nu se vor dezvolta armonios,
 • Atenție la tratamentele, este bine să nu se facă exces de medicație ci doar în caz de urgență și la recomandarea medicului,
 • În perioada de luna în descrestere și mai ales în ultima săptămână, inainte de Luna Noua, nu este recomandat să începeți o activitate importanta, deoarece șansele de eșec sunt foarte mari. Cel mai bine este să continuați activitatile începute anterior perioadei de descreștere a lunii. 
 • În ultima săptămână a lunii în descreștere nu este bine să se facă nunti.
IV. Luna nouă se formează pe 20 august 2009 la ora 13:02

Sunt favorizate:
 • Începerea unor proiecte noi, mai ales în toate următoarele domenii: învățământ, actorie, modă, organizare de spectacole, educația copiilor, și mai ales orice muncă ce care presupune folosirea la maxim a creativitîții.
 • Vă puteți ocupa de grădinărit sau de plantele de apartament.
 • Dacă doriți să scăpați de obiceiuri mai puțin sănătoase (fumat, greutate excesivă, relații nepotrivite, consum de alcool etc) atunci aveți perioada potrivită.
 • Este mai ușoară detașarea de valorile materiale și sunt favorizate schimbările de domiciliu, cele profesionale și călătoriile.
Nu există activități dezavantajate în momentul de Lună Nouă.

V. Momentele când Luna “merge în gol”

Luna “merge în gol” atunci când nu face nici un aspect cu vreo planetă. În aceste momente există riscul apariției unor greșeli în timpul unei eventuale intervenției chirurgicale sau a unor complicații. De asemenea în aceste momente este bine să nu începeți proiecte noi, cel mai bine este să vă relaxați sau să depuneți doar muncă de rutină care nu afectează în mod fundamental ceea ce este important în viața dumneavoastră.
Iata perioadele din luna august 2009 când Luna “merge în gol”:

2 august 2009 între orele 07:42 și 10:08
4 august 2009 între orele 15:21 și  23:08
7 august 2009 între orele 02:19 și 11:34
9 august 2009 între orele 14:44 și 22:23
Între 11 august 2009 ora 22:03 și 12 august 2009 ora 06:49
14 august 2009 între orele 05:17 și 12:25
16 august 2009 între orele 08:19 și 15:13
18 august 2009 între orele 09:09 și 15:56
20 august 2009 între orele 12:01 și 16:00
22 august 2009 între orele 13:44 și 17:12
24 august 2009 între orele 20:10 și 21:16
Între 26 august 2009 ora 20:34 și 27 august 2009 ora 05:16
29 august 2009 între orele 07:26 și 16:44
Între 31 august 2009 ora 20:09 și 1 septembrie 2009 ora 05:43

VI. Concluzii privind luna august 2009

Pe lângă fazele Lunii care sunt foarte importante trebuie să ținem seama și de alte tranzite care se formează pe harta astrala a lunii august 2009.

Luna: Luna trece lunar prin fiecare zodie astfel, fiecare dintre noi simte influențele acesteia. Foarte important! Pe data de 6 august 2009 la ora 03:39 se formează o eclipsă de lună în zodia Vărsătorului, în această zi nativii acestei zodii vor simți nevoia sa se revolte împotriva tuturor, mai ales împotriva celor care nu le înțeleg ideile și dorințele. Încercați totuși să nu vă enervați prea tare.
Soarele: În perioada 1 – 23 august Soarele se află în zodia Leului care avantajează clar nativii acestei zodii și pe cei cu Ascendentul în aceeași zodie. Începând cu 24 august și până la sfarșitul lunii Soarele se va afla în zodia Fecioarei, iar nativii acestei zodii vor fi favorizați în acțiunilor lor.
Mercur: În perioada 1 și 3 august Mercur se va afla în mers direct în zodia Leului, apoi în perioada 4-25 august trece prin zodia Fecioarei și în perioada 26 – 31 august tranzitează zodia Balanței. Astfel intr-o singură lună nativii a trei zodii vor fi mult mai cooperanți și mai dispuși la dialog.
Venus: Pe 1 august Venus este încă în zodia Gemenilor, apoi în perioada 2-26 august planeta Venus tranzitează zodia Racului iar între 26-31 august această planetă tranzitează zodia Leului. Nativii celor trei zodii vor simți adierea dragostei si dorința de a fi iubiți.
Marte: În perioada 1-25 august planeta Marte tranzitează zodia  Gemenilor, apoi în perioada 26-31 august tranzitează zodia Racului. Astfel nativii acestor zodii vor dori să înceapă activități noi și o pot face deoarece dețin energia necesară.
Jupiter: Pe toată perioada acestei luni Jupiter va fi în mișcare aparent retrogradă, ceea ce presupune ca toți ne vom gândi mai mult decât de obicei la planuri de viitor care au legătură cu evoluția personală.
Saturn: Pe toată perioada lunii august planeta Saturn ne ajută la concretizarea practică a planurilor. Numai ca trebuie răbdare și perseverență.
Uranus: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află în Pești în mers aparent retrograd, aceasta plasare a planetei ne ajută să percepem într-un mod original puterea și nelimitata dragoste a Divinității. Putem primi mesaje neconvenționale pe care le vom înțelege fiecare în funcție de stadiul de evoluție la care am ajuns în acest moment. Este o perioada excelentă în a ne folosi talentele native în viața de zi cu zi.
Neptun: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află in Varsator într-o perioadă de retrogradare, mesajul acestei retrogradări este ca în această perioadă să învățăm să ne punem corect în practică sentimentele și idealurile. 
Pluton: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află in Capricorn și este în mers aparent retrograd. Aceasta planetă ne va da un impuls puternic în dorința de transformare profundă a interiorului pentru a evolua într-o variantă frumoasă și corectă. Pluton dărâmă vechile structuri și reconstruiește altele cu totul noi.

Important e ca noi să fim receptivi la schimbare și mai ales să avem capacitatea de a discerne realitatea de iluzie.
Pentru informații suplimentare, întrebări sau sau solicitarea de analize personalizate îmi puteți scrie pe adresa monica.lazar@cerulinstelat.ro

Zile senine!
Monica Lazar
Astrolog
www.cerulinstelat.ro
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu