Cauta:
O camera pentru doi copii. Cum o amenajam!

O camera pentru doi copii. Cum o amenajam!

  Autor Echipa NN Data: 27.05.2013


O camera pentru doi copii. Cum o amenajam!
Atunci cand aveti un apartament mic, spatiul este redus si sunteti obligati sa apelati la "gazduirea" celor doi copii ai familiei in aceeasi camera, aveti nevoie de un plan de amenajare ingenios. Iata cateva sfaturi pentru ocuparea echilibrata si practica a spatiului...

Un loc pentru fiecare

In camera proprie, copilasii au nevoie de sectoare bine delimitate dedicate fiecarei activitati din programul zilnic: somn, joaca, efectuarea temelor... Pentru o buna departajare a functiunilor, copilasii au nevoie de spatii distincte, iar pentru a crea doua universuri in oglinda in aceeasi camera este bine sa apelati la paravane sau la un dulap deschis (fara usi nici de o parte, nici de cealalta) care sa creeze aceasta delimitare fara sa incarce spatiul. Acesta poate avea avantajul ca va putea gazdui lucrurile lor personale sau jucariile. Important este sa alegeti piese de mobilier modulare, care se pot repozitiona, pentru a mobila eficient interiorul.

Paturi suprapuse

Pentru a ocupa un spatiu cat mai redus, paturile suprapuse sunt ideale, mai ales daca cei mici nu au o varsta prea mare. Fiecare dintre ei isi poate individualiza locul de dormit dupa preferinta, alegandu-si un decor special al patului (sub forma de masina, vapor etc.) sau cearsafuri cu imprimeuri diferite. Patul de sus, de la etaj, poate fi accesorizat cu cateva polite sau sertare deschise, pentru aranjarea cartilor si a jucariilor, iar patul de jos poate avea ca si completare un spatiu de lucru sau chiar un birou. Pentru cei mici va fi o adevarat incantare, iar cei mari vor scapa de grija spatiului redus. 

Solutii de depozitare

Cu doi copilasi in aceeasi camera, dezordinea va fi ceva obisnuit. De aceea, este bine sa ganditi solutii de depozitare pentru diverse scopuri. Doua dulapioare gemene, din acelasi material si in aceleasi culori ca si paturile, vor primi hainutele si accesoriile vestimentare. Biroul va fi dotat cu sertare generoase pentru aranjarea hartiilor, pixurilor, planselor de desen, creioanelor colorate pentru gradinita etc. cartile de povesti se vor odihni pe polite situate la inaltime, iar jucariile isi vor gasi locul in cutii din plastic sau lemn supratejate si frumos colorate. 
Pe partea interioara a usii puteti crea un cuier pentru hainutele de care cei mici s-au dezbracat sau pentru toaleta de imbracat a doua zi.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu