Cauta:
Cum protejam copilul de soare

Cum protejam copilul de soare

  Autor Echipa NN Data: 30.06.2014
Cum protejam copilul de soare
Cunoastem deja faptul ca pielea copiilor este foarte fragila deoarece sistemul ei natural de aparare nu este suficient de bine dezvoltat inainte de varsta de trei ani. Asadar, este exclus ca cel mic sa fie expus la soare intr-un interval orar nepotrivit (10.00-17.00), fara crema de protectie solara corespunzatoare (40-50), si fara o tinuta potrivita (palarie, ochelari). 

De ce?

In urma cu cativa ani, mai exact in copilaria noastra, aveam voie sa ne jucam afara, in soare, pe tot parcursul zilei, fara ca cineva sa-si faca griji in privinta radiatiilor ultraviolete. Ei bine, in ultimii ani lucrurile s-au schimbat si medicii dermatologi interzic ferm acest aspect. Mai ales atunci cand este vorba de copii! Pielea copiilor este sensibila si radiatiile din ultimii ani au afectat grav sanatatea micutilor „uitati” in soare de catre proprii parinti. Celulele melanocite ale copilasilor nu sunt suficient de bine dezvoltate pentru a produce melanina, pigment ce absoarbe o parte din razele UV.

O buna echipare...

O echipare corespunzatoare a celui mic consta intr-o tinuta formata din haine din bumbac, in culori deschise, vaporoase, in palarie cu boruri largi pentru a proteja si ceafa, ochelari speciali de categoria 4. In afara de ele, un rol extrem de important il are crema cu protectie solara 50. Aceasta se aplica cu 15 minute inainte ca cel mic sa ia contact cu razele UV. Stratul de crema trebuie reimprospatat din 2 in 2 ore. La plaja, umbrela este obligatorie, indiferent de ora de plaja. Nu uitati ca 5 minute de plaja pentru un copilas, echivaleaza cu o ora pentru un adult.

Sfaturi practice

  • Nu expuneti copilul la soare fara protectie adecvata (palarie si lotiune de plaja).
  • Intervalul orar interzis este –12-16.
  • La plaja, nu trebuie sa va lipseasca umbrela sau cortul de plaja si piscina pentru copil.
  • Nu mergeti la plaja fara apa plata suficienta.
  • Crema de protectie se achizitioneaza doar din farmacie, dupa o discutie cu medicul pediatru.
  • Reinnoiti stratul de crema ori de cate ori este nevoie.Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu