Cauta:
5 secrete ale unei bune relatii mama-copil

5 secrete ale unei bune relatii mama-copil

  Autor Echipa NN Data: 10.09.2012

Intre mama si copil trebuie sa existe o comunicare sincera si o apropiere calda. Copilul trebuie sa aibe incredere in mama sa iar mama trebuie sa-i ofere copilului incredere.


5 secrete ale unei bune relatii mama-copil
O relatie armonioasa intre mama si copil nu se construieste de azi pe maine si uneori aceasta necesita un efort sustinut din partea adultului. Pentru a va spori sansele de a stabili o legatura solida, echilibrata si fericita cu cel mic, este bine sa cunoasteti cele sase secrete ale reusitei.

Tatal are locul lui

Dupa sosirea copilului, relatiile din familie se schimba si este cat se poate de normal sa intervina o transformare de acest gen. Dar, odata cu modificarea amintita trebuie sa se stabileasca si un nou echilibru. Fiecare membru al familiei este important si relatiile trebuie sa se construiasca si la dublu (sot-sotie, mama-copil, tata-bebe) si la comun. Chiar daca mamele au tendinta de a fi ceva mai posesive si de a implica mai putin tatal in cresterea copilului, acesta are nevoie de ambii parinti pentru a-si construi personalitatea.

Respectati-va reciproc intimitatea

Este important sa obtineti de la bun inceput acest acord nescris, dar strict, al respectarii mutuale a nevoii de intimitate. Acest lucru trebuie aplicat din primele luni: copilul va dormi in camera sa, in patutul sau, si nu alaturi de parinti. Pe masura ce creste, oferiti-i un loc numai al lui, pe care il poate decora dupa gustul propriu, bateti la usa inainte de a intra in dormitorul sau si cereti-i sa procedeze la fel.

Impune-i copilului limite

A va respecta odrasla nu inseamna sa-i permiteti orice. Dimpotriva chiar! Este foarte important sa-i fixati niste reguli de conduita pe care nu trebuie sa le depaseasca. Printre motivele cele mai importante pentru care copiii spun ca isi iubesc parintii, se numara, la loc de cinste, ideea ca le-au fixat reguli si limite de respectat. Asa ca... aviz amatorilor (sau amatoarelor)!

Invata-ti copilul sa-si gestioneze frustrarile

Atunci cand ati spus „nu”, „nu” ramane. Inseamna ca ati avut un motiv intemeiat sa-i refuzati o placere sau o dorinta. Asa ca nu cedati in fata lacrimilor si a crizelor de nervi. Trebuie sa fiti blanda, dar ferma. Daca va lasati coplesita de vinovatie si il lasati sa faca tot ce vrea, veti creste un mic tiran mofturos care, pe masura ce se va mari, va avea dificultati din ce in ce mai mari in a-si refuza o placere, iar frustrarile sale vor fi din ce in ce mai mari.

Asculta-ti copilul

Fiti mereu disponibila atunci cand copilul are nevoie de dumneavoastra, organizati impreuna iesiri si activitati, explicati-i de ce anume luati o decizie sau alta si rugati-l sa va impartaseasca, la randul lui, orice il framanta.
 

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu