Cauta:
Prima bancă de celule stem cu depozitare exclusiv în România

Prima bancă de celule stem cu depozitare exclusiv în România

  Autor Cristina Rus Data: 14.05.2009

Compatibilitatea celulelor stem, folosite în tratarea unor boli precum leucemia și alte afecțiuni maligne de sânge, poate ajunge până la 100% pentru copilul de la care sunt prelevate.

București, 13 mai 2009: Stem-Health Unirea anunță lansarea primei bănci familiale de celule stem din sângele cordonului ombilical cu depozitare în București, în cadrul celui mai mare centru de diagnostic și tratament din țară, CMU Băneasa. Noua bancă are o capacitate de stocare de 6.000 unități, urmând să ajungă la 10.000 până la sfârșitul anului.

“Atunci când ne referim la tratarea unor afecțiuni, folosind celule stem, trebuie să luăm în calcul două aspecte majore: Primul este legat de probabilitatea compatibilității mostrei prelevate care variază de la 100% pentru copilul de la care au fost prelevate până la 25% pentru frați. Procentajul de mai sus, poate scădea dramatic, atingând o compatibilitate de până la 1 la 750.000 în anumite cazuri, atunci când vorbim despre persoane neînrudite. Al doilea aspect este influențat de durata procesului prin care celulele stem prelevate din cordonul ombilical ajung să fie prelucrate și păstrate Cu cât acest interval este mai scurt, cu atât viabilitatea celulelor stem este mai mare. Avem marele avantaj de a fi în imediata vecinătate a maternității Regina Maria, a mai multor maternități din capitală și la una din cele mai importante intrări în București. Aceste două aspecte arată că soluția ideală era deschiderea unei bănci de celule stem cu o capacitate suficientă pentru a asigura acest proces în întreaga Românie” declară Andreia Valter, Director General Stem-Health Unirea.

“Tehnologia și know-how-ul folosite de către banca de celule stem provin de la New England Blood Cord (Statele Unite), una dintre cele mai apreciate insitituții de acest fel la nivel mondial și Stem-Health Grecia. Toți biologii din laborator au facut stagii de instruire la banca afiliată din Grecia, Stem-Health Hellas. Aceste aspecte, alături de certificările naționale și internaționale ale partenerilor noștri, sunt garanții ale faptului că Stem-Health Unirea este cea mai modernă bancă de celule stem din România”, a adăugat dr. Andreia Valter, Director General Stem Health Unirea.

O altă noutate pe care Stem-Health Unirea o aduce pe piața locală, este opțiunea “Last-Minute Decision”, care oferă proaspetelor mămici, posibilitatea de a opta pentru prelevarea celulelor stem, chiar înainte de naștere. Pentru realizarea acestui lucru, Stem-Health a dotat o mare parte din maternitățile din București cu kituri de prelevare. În cazul în care kitul respectiv nu este disponibil, acesta poate fi livrat în orice locație din capitală într-un interval de mai puțin de o oră.

Costul de prelevare, prelucrare și păstrare pentru o perioadă de 20 de ani a celulelor stem, este de 1.600 de Euro cu posibilități diverse de plată pentru familiile interesate. Acestea pot oricând vizita banca de celule stem, personalul nostru specializat este disponibil pentru a oferi detalii și a explica protocoalele de lucru și nivelul de calitate oferit.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
5 comentarii
 • a spus
  luni, 01.11.2010
  Am aflat de cei de la Stem-Health de pe site-ul cmu maternitate si mi se par destul de ok si ca [ ... ]
 • a spus
  marți, 21.09.2010
  Eu am semnat cu cei de la reclama, nu pentru ca au preturi mici ci pentru ca ofera servicii de [ ... ]
 • a spus
  vineri, 15.05.2009
  Si eu tot cu cei de la Cluj am facut contract, am luat legatura cu ei chiar prin link-ul care apare [ ... ]
 • a spus
  vineri, 15.05.2009
  eu am prelevat celulele stem si sunt depozitate la cluj. este si mai ieftin si nu este doar pentru [ ... ]
 • a spus
  joi, 14.05.2009
  Ma bucur foarte tare cand aflu asemenea stiri.Sper ca pe viitor aceste banci sa aibe filiale si in [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu