Cauta:
Lansarea cartii "Mama si Pruncul"

Lansarea cartii "Mama si Pruncul"

Data: 17.07.2008


In luna iulie 2008, editura ACCENT PRINT - Suceava a lansat a 3- a editie a cartii "Mama si Pruncul", volumul 1, scrisa de Dr. Marin Gh. Ciobanu in memoria mamei sale, Elena Stana Ciobanu.

Mama si pruncul, Marin Gh. CiobanuAutorul ne spune ca "informatiile si sfaturile din aceasta carte trebuie folosite pentru a intregi ingrijirea medicala, nu de a o inlocui. Daca esti sub ingrijirea unei echipe medicale competente si sfaturile lor sunt contrare celor din carte, urmeaza sfaturile medicului, care cunoaste particularitatile tale. Considerand cititoarea drept prieten, m-am adresat ei la persoana a doua singular. Sugestiile ulterioare vor fi desigur binevenite. Am scris acest ghid departe de tara, cu ajutorul a numerosi colaboratori si consultanti stiintifici, care traiesc in Romania si carora le multumesc. Acesta este darul meu pentru cei in mijlocul carora m-am nascut si de care ma simt legat. Sper sa va foloseasca."

"Aceasta editie are ca scop introducerea unor aspecte moderne de ingrijire a mamei si a sugarului. Incerc astfel sa va ofer un manunchi de informatii cat mai complete, despre transformarile profunde prin care treceti in timpul sarcinii, ingrijirea pre- si postnatala a nou-nascutului, a sugarului si dezvoltarea extraordinara a copilului in acest interval, in speranta ca intelegerea acestor schimbari va poate ajuta sa luati decizii mai bune.
Se tine seama de diversificarea economica si geografica a mamelor romance, continua liberalizare a practicei medicale, de explozia informatiei pe Internet, cu avantajele si confuziile inerente, si de dorinta asiduua a parintilor de a se sacrifica cat mai mult pentru a creste un copil.
Pe parcursul celor doi ani, cat a durat scrierea acestei editii, am urmarit dezvoltarea fascinanta a celei mai mici nepotele din familie A.C., conceputa prin fecundatie artificiala, de la primele faze embrionare pana la varsta de un an. [...]
Aceasta nu este doar o carte medicala sau un ghid pentru grijile nenumarate ale sarcinii si cresterii pruncului, ci si un omagiu mamelor pentru realizarea unica de a crea o viata noua si a dezvolta o persoana sanatoasa si fericita. Sper ca veti citi printre randuri admiratia si dragostea autorului pentru aceasta misiune sfanta."

Dr. Emil Capraru, autorul emerit al seriei "Mama si copilul" apreciaza aceasta carte: "Volumul MAMA SI PRUNCUL aduce in literatura medicala de initiere, pediatria moderna de varf a omenirii, cu aplicatie la realitatea medicala, social-istorica si economica din tara noastra. Bogatele notiuni stiintifice sunt expuse intr-un limbaj colorat si accesibil oricarei mame, indiferent de gradul de instructie scolara. In acelasi timp, cartea este utila si medicilor de familie si pediatri, care gasesc in ea o expunere completa despre fiziologia, nutritia si mai ales a tehnicilor de alimentatie. Cartea constituie nu numai un instrument pentru ingrijirea sanatatii, dar si de educatie a parintilor pentru civilizatie".

Prof. Dr. Mircea Maiorescu, Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Sklodowska Curie”, Bucuresti : "Nu stiu ce sa admiri mai mult in cartile D-lui Dr. Ciobanu: calitatea informatiei, echilibrul si prudenta sfaturilor de specialist, dezinteresul neobisnuit al autorului sau, mai cu seama, dragostea doctorului american de origine romana pentru copiii din tara sa de obarsie."

Prof. Dr. Nicolae Costin: "Cartea MAMA SI PRUNCUL de Dr. Marin Ciobanu ofera celor tineri, care doresc sa-si intemeieze o familie, notiunile teoretice si practice absolut necesare intelegerii miracolului reproducerii umane. Cartea cuprinde notiunile de fiziologie si patologie obstetricala, care pot surveni pe parcursul evolutiei sarcinii, precum si cunostintele necesare ingrijirii nou-nascutului. Orice cuplu, care va avea la indemana acest pretios indrumator practic, va lectura cu usurinta si placere multitudinea datelor expuse, atat de necesare supravegherii evolutiei sarcinii si ingrijirii sugarului. Consider ca aceasta carte trebuie sa faca parte din biblioteca viitorilor parinti si va contribui in mod cert la reducerea mortalitatii materno-fetale".


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
8 comentarii
 • a spus
  joi, 10.03.2011
  buna mamicilor, cartea este usor de gasit, eu am sunat direct la editura si am luat toate 3 cartiel, [ ... ]
 • a spus
  duminică, 07.06.2009
  este foarte interesant.poate o iau si eu,daca o gasesc. [ ... ]
 • a spus
  luni, 30.03.2009
  M-ar interesa si pe mine aceasta carte... Mamicile care au achizitionat-o, va rog sa-mi spuneti unde [ ... ]
 • a spus
  luni, 23.03.2009
  cineva are idee in ce lant de magazine se gaseste????ca nu am gasit-o nicaieri [ ... ]
 • a spus
  marți, 10.02.2009
  intr-adevar este o carte utila , v-o recomand. [ ... ]
 • a spus
  vineri, 16.01.2009
  o carte foarte buna care a prins bine in cercul meu de prietene.o recomand din suflet celor care [ ... ]
 • a spus
  luni, 27.10.2008
  Sa vedem unde il gasim,eu chiar am cautat cartea,dar inca nu am gasit-o! [ ... ]
 • a spus
  luni, 06.10.2008
  O carte uluitoare pentru proaspata mamica. [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu