Cauta:
BIOGENIS anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei

BIOGENIS anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei

Data: 20.12.2010

A cincea utilizare a unei probe de celule stem din cordonul ombilical în cadrul grupului din care face parte Biogenis(FAMICORD), a fost anuntata cu succes în Bucuresti pe 17 Decembrie

Transplantul a avut loc în Ungaria, pe un pacient maghiar în vârsta de 22 de luni

BIOGENIS, banca de celule stem, a anuntat o noua utilizare cu succes a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical si stocate în grupul Famicord. Pentru prima data în Ungaria, celulele stem din cordonul ombilical au salvat viata unui copil în vârsta de 22 de luni.

Fetita a fost diagnosticata cu leucemie în Decembrie 2009. Tratamentul a fost întrerupt de mai multe ori din cauza infectiilor grave aparute în ultima jumatate a anului, fara rezultate. În cele din urma parintii au decis recoltarea de celule stem din cordonul ombilical de la fratele mai mic al fetitei. Esantionul de sânge a fost stocat în banca Krio din Ungaria (parte a Famicord, ca si Biogenis) la   -190 de grade Celsius. Proba stocata a fost analizata si aprobata în cele din urma pentru transplat de catre National Committee on Hematopoietic Stem Cell Transplantation For Children din Ungaria, fiind constatata compatibilitatea între cei doi copii. Celulele stem extrase si conservate în mod corespunzator sunt potrivite pentru regenerarea maduvei osoase.

Transplantul a avut loc pe 29 Septembrie 2010 în Ungaria, dupa ce partea bolnava a maduvei osoase a fost complet distrusa. Celulele stem au fost transplantate în maduva osoasa, de aici sângele generînd celule sanatoase. Aceste celule nu contin problema maligna a pacientului, pasii urmatori putând duce spre o completa refacere a organismului. Dupa transplant primele celule noi sanatoase au fost detectate la doar doua saptamâni dupa interventie. Cele peste doua luni de zile scurse de la interventie dau suficienta speranta pentru o recuperare completa si permanenta.

"Transplantul realizat cu succes în Ungaria este înca o dovada clara a importantei recoltarii si stocarii celulelor stem la nastere. Suntem deja la a cincea utilizare în grupul Famicord si speram sa putem ajuta cât mai multe familii cu probleme, acolo unde celulele stem pot avea efecte cu adevarat miraculoase. Ne-am dorit mult aceasta conferinta de presa în paralel cu colegii din Ungaria, pentru a transmite cât mai bine acest mesaj medical foarte important. Suntem în permenenta alaturi de clientii nostri, serviciile noastre fiind dezvoltate în concordanta cu nevoile acestora. Stocarea în doua recipiente, posibilitatea de  stocare în România si cursuri de Scoala Gravidei oferite în mod gratuit, sunt doar câteva exemple de servicii dezvoltate la cererea pietei. Iar anul viitor, înca de la început, sosim cu noi surprize!" - Cristian Lacraru, director de comunicare BIOGENIS, banca de celule stem.

Un nou proiect BIOGENIS!

De la finalul lunii Decembrie 2010, clientii care semneaza un contract de recoltare si stocare de celule stem cu BIOGENIS cu depozitare în România, beneficiaza si de o asigurare de 1.000.000 lei pentru cazul în care vor avea nevoie de un transplant autolog. Suma va putea acoperi cheltuielile de deplasare si cazare precum si costul transplantului, în limita a 1.000.000 de lei, echivalentul a peste 230.000 de euro. Detaliile acestui nou serviciu vor fi anuntate în cursul acestei luni.

Despre serviciile BIOGENIS

BIOGENIS, parte a Famicord, poate stoca celule stem din cordonul ombilical în România sau Polonia, la alegerea clientului. BIOGENIS poate stoca proba în doua recipiente, pentru o singura recoltare fiind posibile doua utilizari.

Biogenis a început activitatea în România în anul 2007. Biogenis este o companie româneasca detinuta în pachet majoritar de catre PBKM(Banca Poloneza de Celule Stem. În Noiembrie 2009 Enterprise Venture Fund I (EVF I), fondul de venture capital administrat de Enterprise Investors (EI), a devenit actionar majoritar prin achizitionarea a 50.1% din actiunile PBKM, în urma unei tranzactii de 4,4 milioane de euro.

BIOGENIS este parte a FamiCord, grup european de banci de celule stem. In cadrul FamiCord exista locatii de stocare proprii, partenere si comerciale in  Spania, Letonia, Romania, Polonia, Germania, Italia, Ungaria ,Croatia,  Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite

BIOGENIS este mebru afiliat aaBB (American Association of Blood Banks).[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu