Cauta:
Activitati educative pentru copii!

Activitati educative pentru copii!

  Autor Echipa NN Data: 16.07.2012


Activitati educative pentru copii!
Copiilor le face placere, inca de la o varsta foarte frageda sa aiba tot felul de activitati in care isi folosesc mainile. De la aplaudat sau scormonit in nisip, atunci cand este mic, pana la bricolajele de la gradinita, in care isi poate pune la lucru imaginatia, copilul dumneavoastra devine mare mester in a-si folosi manutele pentru a crea.

Pictatul si mazgalelile

Ati observat deja ca peretii din sufragerie sau din camera lui sunt "ornati" cu tot felul de picturi rupestre. La fel, cum reuseste sa puna mana pe un pix sau o carioca, el insusi devine "panza" pe care isi exerseaza talentul. Cand se face mai mare, copilul incepe sa-i placa sa picteze: cu degetul, cu unghia, cu buretelul, cu pensula, in general, cam cu ce-i vine la indemana. Desigur, dumneavoastra trebuie sa fiti intotdeauna pregatita! Mai intai, este nevoie sa ii rezervati un spatiu, undeva in camera lui, pe care sa intindeti o panza sau un cearsaf "de sacrificiu", unde sa fie localizat micul atelier de creatie. Ar fi bine daca ati folosi culori care se pot spala usor si vase care nu pot fi rasturnate. Dar, oricum, pregatiti-va sa faceti fata, din cand in cand, unor mici dezastre. Puteti participa si dumneavoastra, aplicand tot felul de idei creatoare, ingenioase. Spre exemplu, puteti sa alegeti un tricou mai vechi, pe care copilul sa-si imprime colorat amprentele manutelor sau picioruselor. O sa fiti mandra sa purtati prima opera a unui mare artist.

Apa, nisipul, plastelina

O mare placere pentru copiii de 2-4 ani este varsatul continutului dintr-un vas intr-altul. Aceasta activitate, indispensabila in dezvoltarea copilului, il atrage ca un magnet. La mare, galetusa si formele pentru nisip nu rebuie sa lipseasca. Veti descoperi ca aveti cu dumneavoastra un mare arhitect. Si era sa uitam de plastelina, preferata copiilor de pretutindeni, materialul din care se pot crea o infinitate de forme. Nu se lipeste, nu este toxica, este foarte maleabila si, in plus, culorile se pot amesteca la nesfarsit. Ce mai, o adevarata comoara pentru copii! Mai intai, incepeti cu formele simple, o stea, o sfera, o inimioara, pentru ca treptat, sa ajungeti impreuna sa creati forme din ce in ce mai interesante si mai complicate. Nu se stie, poate mai tarziu, ne apucam de sculptura. 

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu