Cauta:
Cum ne invatam copilul la olita

Copii  Copii - rss

Cum ne invatam copilul la olita

  Autor Echipa NN Data: 18.08.2014Cum ne invatam copilul la olita
Trecerea de la scutec la olita reprezinta o adevarata provocare pentru parinti si copii. Refuzul si incapatanarea celor mici, conduc deseori la o atmosfera foarte sresanta si la numeroase conflicte. Cand trebuie sa-i facem copilului cunostinta cu olita? Cum il putem convinge sa renunte la scutec si sa ceara la olita? Iata sfaturile noastre!

Cea mai potrivita perioada pentru a-i face copilului cunostinta cu olita este vara. Acum este momentul ca cel mic sa ramana fara scutec si sa simta cum este sa faci pe tine. Senzatia va fi foarte neplacuta si copilul, in prima faza, se va speria si va plange. Este momentul sa-i faci cunostinta cu olita!

Cumparati impreuna olita. Copilul trebuie sa se simta atras de ea, sa-i placa, sa o aleaga chiar el. Exista foarte multe modele de olite, sub forma de animale, de toaleta, care canta sau scot diferite sunete. Olita potrivita il va atrage pe copil si il va convinge sa stea cat mai mult timp pe ea.

Nu fortati copilul si nici nu-l pedepsiti daca sta si nu face nimic. Explicati-i de ce trebuie sa stea pe olita, ce trebuie si cum trebuie sa faca. Nu este o rusine, ba chiar este vorba de ceva perfect normal iar copilul trebuie sa stie acest lucru.

Aplaudati-l dupa fiecare reusita si oferiti-i mici recompense dulci precum bomboanele. Lasa-l pe el sa traga apa de la toaleta, dupa ce goliti impreuna continutul olitei. Nici nu va imaginati cat de incantat va fi cel mic.

Trebuie sa aveti foarte multa rabdare. Niciun baiat n-a facut armata in pamparsi si nicio fata nu s-a casatorit cu scutecul pe ea. Copiii, insa, reactioneaza si se dezvolta diferit asa ca nu este cazul sa faceti din acest aspect o problema!


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    joi, 21.08.2014
    Nu e deloc o misiune usoara... incapatanarea celor mici e mai mare decat ma asteptam. Daca bunicile [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu