Cauta:
Trucuri pentru o casa sigura

Trucuri pentru o casa sigura

  Autor Echipa NN Data: 21.01.2011

Siguranta este prima regula de baza atunci cand aveti un bebe. La varsta cand copilasii incep sa mearga de-a busilea sau invata primii pasi, chiar si cele mai simple si mai inofensive obiecte casnice se pot dovedi un pericol pentru cei mici. Bebeii sunt foarte curiosi din fire si vor sa cerceteze in detaliu fiecare obiect. Si, desigur, atentia le este atrasa in primul rand de spatiile interzise. Iata cateva ponturi utile pentru a asigura bebelusilor un mediu sigur si lipsit de riscuri.

Cumparati din timp sigurante pentru prize, daca este posibil cu sistem de inchidere cu ajutorul unor mici cheite din plastic.

Ascundeti cat mai bine sau inchideti intr-un dulap aflat la inaltime recipientele cu continut toxic (detergenti, otrava insecte, solutii de desfundare a chiuvetei etc.).

Tineti departe de copii instrumentele de scris, pungile de plastic, piesele metalice etc. care prezinta un risc crescut de sufocare sau de inec.

Obiectele de bucatarie (mai ales cele ascutite) nu trebuie tinute in sertare joase, ci plasate in corpuri suspendate.

Aveti grija la amplasarea mobilierului. Chiar daca, inainte de nasterea copilului, livingul dumneavoastra era aranjat in functie de nevoile proprii, acum aveti noi prioritati. Copilasii sunt foarte activi si agili si se pot strecura in spatii stramte, unde pot ramane blocati. Puneti toata mobila pe langa pereti, evitati sa supraincarcati spatiul cu tot felul de obiecte cu geometrii contondente si lasati in mijlocul camerei loc suficient pentru expeditiile celui mic.

De asemenea, mobilierul trebuie sa nu prezinte colturi, ci mai ales rotunjimi. Daca ati achizitionat mobila atunci cand nu aveati inca in plan un bebe, alegeti dispozitivele de protectie speciale pentru a acoperi colturile riscante.

Nu lasati pe jos obiecte periculoase, ca radiatoare, ventilatoare, aspiratorul etc. 

Evitati ca bebe sa aiba acces la masina de spalat, mai ales cand aceasta este in functiune. Pericolul de curentare este mare.

Alegeti un aragaz cu functiuni special concepute pentru protectia celor mici: blocarea usii cuptorului in timpul coacerii, optiunea de siguranta cool door (pentru a evita eventualele arsuri).

Atunci cand calcati, folositi o masa speciala si nu stati in preajma celui mic. Un mic gest discret din partea lui, si fierul poate cadea... cu consecinte nefericite.

Cand gatiti, copilul are "acces interzis" in bucatarie sau va sta cumintel in scaunul sau special sau in tarc.

Blocati sertarele si usile dulapurilor unde stiti ca se afla obiecte "neprietenoase" (scotch, lipici, foarfeci, coloranti etc.).
Read the English version of this article: Tips For A Safe House
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu