Cauta:
Somnul la bebelusi. Greselile parintilor!

Somnul la bebelusi. Greselile parintilor!

  Autor Echipa NN Data: 02.09.2013


Somnul la bebelusi. Greselile parintilor!
Somnul la bebelusi poate fi o adevarata provocare pentru parinti. Din pacate, bebelusii nu se culca singurei decat daca sunt invatati sa faca acest lucru. Si ca sa-i inveti sa adoarma singuri trebuie sa ai nervii de fier si sa te mentii pe pozitii indiferent de revolta lor. Iata, insa, care sunt cele mai grave greseli pe care le fac parintii in acest demers.

1. Culcatul bebelusului in pat cu parintii

Este evident ca daca iti culci bebelusul cu tine in pat nu vei reusi sa-l inveti apoi sa doarma singur. Inca de la inceput, pune copilasul in patutul sau inainte ca acesta sa adoarma. Astfel, bebelusul se va obisnui sa adoarma singur.

2. Nu pune copilul sa se joace in pat

Stiu, ai treaba si doresti ca copilul tau sa se joace in siguranta. Insa, patutul nu este pentru joaca ci doar pentru odihna. Daca iti vei obisnui copilul sa se joace in patut, acesta va intelege ca patutul este loc de joaca.

3. Lipsa unei rutine inaintea somnului

Trebuie sa creezi o rutina inaintea orei de culcare pentru a-ti pregati bebelusul de somn. O baita, un masaj, un joc cu parintii, lapticul si apoi somnul. Copilul va obosi si, aflat in patutul sau, va adormi imediat.

4. O ora tarzie de somn

Indiferent de eveniment sau activitate, incearca sa-i creezi copilului o ora de somn si sa i-o pastrezi in fiecare seara. Nu-l culca la ore diferite, cu intervale de timp mari, deoarece risti sa obosesti si sa agiti copilul iar acesta sa nu reuseasca sa adorma.

5. Stimularea copilului in exces

Joaca inainte de culcare, in pijamalute, este benefica pentru psihicul si fizicul copilului tau. Insa, nu in exces. Un copil foarte obosit si incarcat emotional nu va reusi sa adoarma cu usurinta. 

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    luni, 17.03.2014
    dar daca a doua zi dimineata te duci la serviciu ?i, pe langa asta, mai ai si un copil scolar care [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu