Cauta:
Cu bebelusul la mare

Cu bebelusul la mare

  Autor Echipa NN Data: 23.06.2014
Cu bebelusul la mare
Vacanta a sosit si va pregatiti de primul concediu cu bebe la mare. Chiar daca va este teama, trebuie sa va relaxati. Asa cum vacanta este benefica pentru psihicul dvs., aceleasi beneficii le are si asupra bebelusului. Copilul va invata lucruri noi, se va adapta si va socializa cu tot felul de persoane si personaje.

Cum descoperiti marea

De la 0-12 luni
In aceasta perioada, majoritatea bebelusilor nu se deplaseaza singuri, in picioruse. Oricum, pentru a fi cat mai comod, este recomandat sa mergeti in vacanta cu caruciorul. Prima intalnire a bebelusului cu apa nu trebuie sa fie fortata. Muiati-i piciorusele bebelusului in apa, tinandu-l in brate, fara sa-l fortati. Daca sentimentul va fi placut, veti simti din reactiile micutului si puteti continua mica balaceala. Lasati copilasul pe malul marii, in fund, pentru a simti nisipul si valurile marii.

Intre 12 si 24 de luni
Copilul stie deja sa mearga, asa ca puteti sa va plimbati de manuta pe malul apei, jucandu-va cu valurile. Daca cel mic doreste sa intre in apa, nu trebuie sa-i interziceti aceasta placere. Limitati, insa, reprizele de balaceala. Corpul unui bebelus se raceste foarte repede fata de corpul unui adult.

Intre 2-3 ani
Daca temperatura este placuta si apa marii calda, fara valuri periculoase, copilul se poate scalda linistit la malul marii. Nu uitati sa-l supravegheati in permanenta si sa-i puneti copilasului pernite plutitoare sau un colac. Cel mic va fi in siguranta!

Sfaturi de ajutor

  • Pentru inceput, este recomandat ca prima baie a micutului sa fie impreuna cu dvs., in bratele dvs. Copilul va aprecia aceste momente de joaca, se va simti in siguranta si va profita de mare.
  • Nu trebuie sa-i lipseasca micutului colacul sau, mai exact, pernitele de pe brate. Copiii sunt foarte activi si oricand pot fugi in valurile marii.
  • Nu fortati copilul sa se bucure de apa. Este posibil ca valurile sa-l sperie. In astfel de cazuri, lasati-l sa se acomodeze cu mediul si sa-si doreasca singur sa intre in apa.
  • Nu uitati sa hidratati copilul corespunzator, sa-i protejati pielea cu crema potrivita si sa respectati intervalul oral dat de specialisti.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu