Cauta:
Alergia la laptele artificial

Alergia la laptele artificial

  Autor Echipa NN Data: 01.07.2010

Alergia la laptele artificial
Desi acest tip de alergie poate aparea si la sugarii hraniti mai intai la san si ulterior intarcati, aceasta se manifesta cu o frecventa mai mare in cazul copiilor hraniti exclusiv cu lapte artificial. La acestia din urma alergia se manifesta mai devreme, incepand chiar din prima luna de viata.

De ce apare?

In cazul in care unul din parinti prezinta o afectiune alergica, bebelusul prezinta un risc mai mare de a prelua aceasta mostenire si de a manifesta la randul sau o asemenea alergie. Aceasta stare se va manifesta prin respingerea proteinelor din laptele de vaca, baza pentru laptele praf obisnuit. Daca, pentru cei mai multi adulti, aceste proteine sunt inofensive, ele provoaca o reactie anormala la bebelusii alergici. Simptomele sunt de natura digestiva, manifestandu-se, in general, prin diaree si voma, asociate cu simptome respiratorii sau reactii cutanate, precum eczemele sau urticaria. Alte simptome care pot aparea sunt inflamarea cutanata generalizata sau hipotensiunea, desi acestea au o incidenta destul de scazuta. Alergia nu este definitiva. La varsta de 4 ani, majoritatea copiilor sunt total vindecati, ea putand disparea spontan si mult mai devreme.

Ce-i de facut?

Odata constatate simptomele, mama trebuie sa mearga cu bebelusul la un control pediatric, medicul urmand sa stabileasca diagnosticul. Daca se constata existenta alergiei, pediatrul va recomanda un lapte hipoalergic sau introducerea in alimentatie a unui lapte pe baza de soia. Ulterior, cam o data la trei luni, medicul poate recomanda reintroducerea laptelui obisnuit in alimentatie, pentru a stabili daca alergia a fost depasita. La inceput, va fi vorba despre cantitati foarte mici si, daca nu apare nicio reactie negativa, doza va fi crescuta treptat. In cazul copiilor mai mari, care au trecut la hrana solida, regimul trebuie adaptat corespunzator, prin eliminarea din alimentatie a alimentelor pe baza de lapte precum iaurturile, branza de vaci, biscuitii preparati cu lapte sau fulgii de piure.


Read the English version of this article: Artificial Milk Allergy
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu