Cauta:
8 metode prin care sa-ti ajuti bebelusul in dezvoltarea motorie

8 metode prin care sa-ti ajuti bebelusul in dezvoltarea motorie

  Autor Mihaela Calin Data: 19.04.2013

8 metode prin care sa-ti ajuti bebelusul in dezvoltarea motorie
Primul an din viata unui copil este o aventura pentru parinti, care urmaresc cu mare atentie dezvoltarea fizica a celui mic. Pentru multi parinti orice evolutie a bebelusului, precum descoperirea mainilor si gustarea lor sau reflexul de apucare sunt adevarate motive de sarbatoare. Colegii de la www.bebelu.ro va prezinta 8 metode prin care poti sa-ti ajuti bebelusul in dezvoltarea motorie.

Atunci cand copilul nu doarme, incearca sa folosesti timpul pentru a va juca impreuna.
  • De cateva ori pe zi aseaza copilul pe burtica si pune-i in fata diverse jucarii colorate. Acest exercitiu intareste muschii si stimuleaza ochii.
  • Chiar daca are numai cateva luni si ai senzatia ca cel mic nu te intelege, totusi vorbeste cu copilul tau. Citeste-i din carticelele de povesti, de preferat din cele in care exista o multime de cuvinte care imita sunete, cum ar fi: fluieratul vantului, sunete de animale etc.
  • Cumpara papusi miniaturale care se baga pe degete si fa diverse miscari cu mainile. O sa vezi ca cel mic iti va urmari cu mare atentie degetele. Imita vocile papusilor, schimba tonul si intonatia.
  • Pune in manuta copilului un obiect caldut. In felul acesta el isi dezvolta dexteritatea si sensibilitatea mainii la stimuli.
  • Incearca sa-i permiti copilului sa atinga lucruri calde, reci, tari, moi, dure, netede. De asemenea, va puteti juca la baita – punand mainile copilului sub jetul de apa.
  • Danseaza cu copilul in brate sau tine-l pe picioarele tale in timp ce te legeni intr-un balansoar. Acest lucru il va amuza teribil pe cel mic si ii va ajuta dezvoltarea musculaturii, a echilibrului si a simturilor.
  • Iesiti impreuna cu copilul in parc, la picnic, la restaurant, oriunde, pentru ca cel mic sa se obisnuiasca cu situatii noi si nefamiliare.
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu