Cauta:
Sfaturi pentru alegerea pantofiorilor

Sfaturi pentru alegerea pantofiorilor

  Autor Echipa NN Data: 05.01.2011

Bebe a inceput sa faca primii sai pasi si a venit momentul sa cumparati si primele sale incaltari. Acestea trebuie sa fie perfect adaptate piciorusului copilului, pentru ca evolutia mersului sa nu fie in nici un fel impiedicata.

Pentru ca fiecare mamica vrea ca puiul ei sa se simta bine si confortabil, va oferim cateva sfaturi utile pentru alegerea unor pantofiori rezistenti si comozi.

Scumpi, dar rentabili

Pantofii de calitate sunt, desigur, ceva mai scumpi decat alte variante. Dar o investitie in niste incaltari bine confectionate este absolut necesara in primii ani de viata. Este mai rentabil sa cumparati un produs mai scump, dar rezistent si bine adaptat nevoilor celui mic, decat o multime de perechi de pantofi care se strica rapid si incomodeaza mersul.

Sisteme de inchidere

In primii ani de viata, sireturile sunt niste elemente obligatorii, asigurand o mai buna  fixare a piciorului si adaptandu-se ideal formei gambei. De asemenea, urmariti ca sireturile sa inceapa de foarte jos, pentru a permite o deschidere suficient de mare a pantofului la incaltare si a mentine o pozitie comoda a degetelor in interiorul incaltarilor. Cand bebe creste, puteti prefera pantofii care se inchid, simplu, cu arici.

Ce textura?

Achizitionati cu precadere pantofi din piele, care lasa piciorul sa respire si nu provoaca alergii. Puteti apela, la timp de vara, si la sandalute decupate din panza. Trebuie sa evitati insa cu orice pret incaltarile din plastic.

Flexibili

Partea din fata a pantofului (varful) trebuie sa aiba un contur rotund, sa fie suplu si destul de larg pentru a permite un grad maxim de confort. Daca bebe nu stie inca sa plieze piciorul atunci calca, preferati pantofiorii cu varful ridicat, indoit in sus.

Talpa

Talpile antiderapante sunt extrem de utile. Este indicat sa alegeti materialele flexibile, precum cauciucul sau elastomerul, iar talpa nu trebuie sa aiba o grosime mai mare de un centimetru. De asemenea, nu achizitionati pantofi cu talpa rigida si verificati ca aceasta sa aiba un mic "toc" de 5-7 mm.

Inalti sau josi?

Pana la varsta de 2-3 ani, incaltamintea trebuie sa fie ceva mai inalta, cuprinzand glezna si tinand fix calcaiul. Dupa aceasta perioada, bebe poate purta orice model de pantofi. Variantele de pantofi sau sandale putini inalte au avantajul ca intaresc glezna.

Alte criterii
  • Cusaturile si imbinarile nu trebuie sa coincida sau sa se suprapuna peste articulatii sau peste osul gleznei.
  • Introducerea unor sustinatori plantari in interiorul incaltamintei nu este necesara inainte de 2 ani, varsta la care incepe curbarea talpii.
  • Pantofii nu trebuie sa fie nici prea largi, nici stransi pe picior.
  • Probati ambii pantofi in magazin. Daca bebe merge prost in ei si se simte inconfortabil, schimbati-va preferinta.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu