Cauta:
Bebelusii au nevoie de ochelari de soare

Bebelusii au nevoie de ochelari de soare

  Autor Echipa NN Data: 12.08.2011

Bebelusii au nevoie de ochelari de soare
Ca si pielea, ochii copilasilor sunt foarte sensibili la soare. Mult mai sensibili decat cei ai adultilor. Prin urmare, trebuie adecvat protejati. Atat cu ajutorul unei palariute, cat si printr-un alt accesoriu important: ochelarii de soare. Cei mari nu au exclusivitate in acest domeniu, pentru ca ochelarii de soare nu sunt un moft sau un trend, ci o necesitate.

Stiati deja acest lucru? Foarte bine... 

Ochisori sensibili

Ochii bebelusilor sunt foarte sensibili la actiunea razelor de soare, pentru ca pupila lor este mai larga decat cea a unui adult, iar tesuturile sunt mai putin bogate in pigmenti. Ochii deschisi la culoare sunt cu atat mai expusi actiunii nocive a razelor UV. De aceea, este bine de stiut ca bebelusii trebuie sa inceapa sa poarte ochelari inca de 2-3 anisori. Retineti ca, inainte de 10-12 ani, ochii unui copil nu sunt capabili sa indeplineasca actiunea de filtrare a razelor ultraviolete, care ajung, astfel, direct la retina.
Atunci cand mergeti la mare, la munte sau la plimbare si de fiecare data cand bebe este expus la soare, trebuie sa aveti in vedere o protectie corecta a ochilor sai sensibili. 
Si nu uitati ca, inainte de a implini 2 ani, trebuie evitata expunerea copilului la soare fara o protectie de tip umbrela, palarie etc., care sa intermedieze contactul direct cu razele periculoase.

Ce fel de ochelari?

  • Evitati sa cumparati ochelari pentru copii de la tarabe, din targuri, piete sau magazine nespecializate. Colorati si decorati cu rame in tot soiul de forme, acestia sunt departe de a satisface mai mult decat criteriile estetice ale copilului.
  • Lentilele intunecate, dar care nu ofera o adevarata protectie UV, fac mai mult rau decat ajuta. Culoarea inchisa ofera doar senzatia protectiei si nu o eficacitate reala. Privind catre soare, copilul isi afecteaza ochii mai mult decat ar face-o daca nu ar purta ochelari.
  • Cautati sa achizitionati acest obiect indispensabil din magazinele specializate, unde puteti primi sfaturi utile si recomandari. 
  • Verificati daca pe eticheta atasata se afla marcajul de conformitate cu standardele Uniunii Europene, CE, ceea ce inseamna ca protectia afisata este una reala, si nu fictiva. Unii comercianti aplica chiar ei aceasta eticheta, astfel incat este bine sa apelati la surse comerciale de incredere, care pot oferi si garantii.
  • In functie de gradul de filtrare a luminii, ochelarii sunt clasati in 4 categorii. Pentru copilasi, este bine sa alegeti categoria cea mai inalta (4), care ofera un indice ridicat de protectie, absorbind intre 92% si 97% din lumina vizibila.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    vineri, 12.08.2011
    Este corect, ochelari de soare nu se cumpara de la taraba, cel mai bine este sa alegeti o firma [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu