Cauta:
Lista avocatilor din Romania

Am nevoie de un avocat! Unde gasesc o lista a avocatilor din Romania?

  Autor Adina Lazar

Fiecare dintre noi a avut nevoie, la un moment dat in viata, de sfatul unui avocat. Desi gasim cabinete de avocatura si in stanga si in dreapta, desi un simplu search pe Google ne poate oferi o lista completa de avocati, ne dorim totusi si cateva detalii mai clare asupra personajului in cauza. Nu putem alege chiar primul avocat din lista!


La ora actuala, piata on-line este foarte ofertanta. De la cabinete de avocatura individuale, de la sfaturi de specialisti, la forumuri specializate pe domenii de drept si, inclusiv, la site-uri cu liste complete de avocati. In majoritatea site-urilor cu liste de avocati, poti gasi nu doar datele acestora ci si detalii precum activitatea, studiile, inclusiv opinii venite de la fostii clienti sau de la viitorii clienti. Daca portalul care iti prezinta o lista completa de avocati este realizat bine, ai posibilitatea sa trimiti un mail detaliat direct avocatului in cauza. Seriozitatea si sfaturile acestuia te pot scuti de mult timp pierdut. 

Cum aleg cel mai bun avocat?

In primul rand, trebuie sa tii cont de locatia si domeniul de drept in care activeaza avocatul respectiv. Daca aceste doua lucruri sunt in favoarea ta, trebuie sa treci la pasul urmator. Un e-mail cu problema ta si cu cateva intrebari ar trebui sa clarifice lucrurile. Daca avocatul iti raspunde in cateva zile si daca iti ofera detalii clare, pe care tu sa le poti intelege, inseamna ca te poti opri din cautare. Ai gasit cel mai bun avocat pentru problema ta.

Criterii de selectie a unui avocat

Un alt aspect extrem de important atunci cand cautam un avocat, este limbajul si comunicarea care se stabileste intre client si specialist. Avocatul trebuie sa vorbeasca clar, sa te faca sa intelegi usor care este rezolvarea problemei, argumentand cu legile in vigoare. Un vocabular mult prea elevat, folosit de catre avocat, poate speria clientul. Nu putini am mers la un medic care, desi exhaustiv in explicatiile oferite, a folosit terminologie specifica, pe care nu o cunoastem, creand astfel frustrare din partea pacientului. Acelasi lucru se poate intampla si in comunicarea dintre avocat si client si, din aceasta cauza, este important sa alegem un avocat care stie sa vorbeasca in termeni generali, pe intelesul tuturor.

De asemenea, este important sa cunosti si experienta avocatului in cauza in astfel de situatii. Intrebari simple legate de activitatea sa, legate de numarul proceselor castigate, de experienta, sunt alte aspecte care te conduc catre cea mai buna alegere.

Daca doresti sfatul unui specialist in acest domeniu, poti gasi, pe www.lista-avocati.ro, o lista de avocati, din toata tara, care se actualizeaza permanent cu noi informatii si care este structurata pe domenii de expertiza, pe localizarea geografica, pe apartenenta la barou, cabinete de avocatura samd. Mult succes in rezolvarea problemelor tale!
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu