Cauta:
Dermatita de scutec la bebelusi

Dermatita de scutec la bebelusi

  Autor Echipa NN Data: 19.05.2014
Dermatita de scutec la bebelusi
Dermatita de scutec la bebelusi, sau eritemul fesier, este una dintre cele mai intalnite probleme la bebelusi. Aceasta apare sub forma unei iritatii rosii si apare, in mod special, in perioada diversificarii alimentatiei sau in momentul in care bebelusul este tratat cu antibiotice. Dermatita de scutec poate sa apara si daca mama care alapteaza a avut un meniu necorespunzator iar bebe s-a deranjat la stomac.

Cauzele dermatitei

Dermatita de scutec are nenumarate cauze si trebuie prevenita. Iata, insa, care sunt cauzele cele mai frecvente in aparitia acestei probleme:
  • Pielea bebelusul se poate irita si datorita toaletei intarziate a bebelusului. Un scutec ud sau murdar poate afecta si irita grav pielea copilasului.
  • In general, alimentatia solida a copilasului poate cauza aparitia eritemului fesier. Mai exact, alimentele precum rosii, kivi, contin aciditate mai mare si pot modifica scaunul bebelusului, conducand catre dermatita.
  • Si produsele de igiena pot conduce catre eritemul fesier. O marca noua de servete umede, un sampon/gel de dus nou poate irita bebelusul si zonele sensibile.
  • Hainele prea strimte si din materiale necorespunzatore pot conduce catre aparitia dermatitei de scutec.
  • Antibioticele administrate bebelusului omoara bacteriile. Lipsa bacteriilor "bune" favorizeaza aparitia infectiilor fungice in zonele sensibile.

Tratamente

Un prim lucru pe care mama il poate face este acela de a pastra igiena corespunzatoare bebelusului. Mai exact, scutecul schimbat in timp util, poate preveni acest gen de afectiuni.
Bebelusul trebuie spalat dupa fiecare scaun si apoi trebuie hidratat cu o crema corespunzatoare varstei lui.
Bebelusul trebuie lasat fara scutec atunci cand pielea este iritata cat de putin, pentru a se usca natural, la aer.
Scutecul trebuie sa fie prins lejer pentru a nu supraincalzi zona fesiera si pentru a o lasa sa respire.
Exista si foarte multe creme speciale pentru acest gen de afectiuni insa, nu este recomandata folosirea lor inainte de a primi acordul medicului pediatru.Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu