Cauta:
Constipatia la bebelusi. Cauze, efecte si tratamente.

Constipatia la bebelusi. Cauze, efecte si tratamente.

  Autor Echipa NN Data: 21.10.2013


Constipatia la bebelusi. Cauze, efecte si tratamente.
Constipatia reprezinta o problema destul de grava pentru bebelusi. Aceasta conduce catre iritarea bebelusilor, agitatie, catre dureri de burtica si plans. In functie de varsta bebelusului in cauza, exista cateva solutii pentru a scapa de aceasta problema delicata. Sa aflam impreuna de ce apare constipatia si cum se trateaza aceasta in cazul bebelusilor.

Cauzele constipatiei

Fiecare bebelus in parte are un sistem digestiv diferit. Unii bebelusi pot avea scaun dupa fiecare alaptare, unii pot avea scaune la un interval de 2-3 zile. In cazul bebelusilor hraniti cu lapte de la san, scaunele sunt mult mai dese decat in cazul sugarilor hraniti cu lapte praf. Laptele praf este mai greu de digerat si pot trece chiar si 3 zile pana la un nou scaun. In cazul bebelusilor care deja consuma mancare solida, constipatia apare in urma unei alimentatii necorespunzatoare si in urma unei cantitati de lichid insuficienta.

Insa, putem vorbi de constipatie doar daca:
  • bebelusul are scaune foarte rare (odata la 3 zile)
  • plange in timpul scaunelor
  • scaunele au un aspect uscat
  • bebelusul este agitat, plangacios 
  • micutul are abdomenul solid.

Cum scapam de constipatie

In functie de cauzele aparitiei constipatiei, putem vorbi si de tratamente. Daca bebelusul este constipat din cauza laptelui matern, atunci, mama trebuie sa umble la alimentatia ei. O discutie cu medicul pediatru o va ajuta sa introduca in alimentatia ei fructele si legumele necesare.
Daca constipatia apare la un sugar hranit cu lapte praf, este posibil ca formula de lapte sa nu fie cea potrivita organismului micutului. In acest caz, medicul trebuie sa va recomande o formula de lapte praf potrivita, care sa ajute la digestia bebelusului.
In cazul in care constipatia apare la un bebelus care consuma deja alimente solide, atunci, piureurile de pere, prune, apa, caisele, cerealele din orz ajuta ca acesta sa-si regleze tranzitul intestinal si sa inlature aceasta problema.

Insa, indiferent de cauzele constipatiei, masajul abdomenului, baita calda si exercitiile fizice ajuta la eliminarea scaunelor in mod normal, nedureros.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu