Cauta:
Ce este sindromul Williams? - pagina 2

Ce este sindromul Williams?

  Autor Camelia Lazar, Presedinta Asociatiei Williams Syndrome Romania Data: 16.06.2006

Ce este sindromul Williams?

5. Probleme de hranire / alimentatie

Multi dintre copiii cu SW au probleme de alimentatie. Aceste probleme sunt legate de tonusul slab muscular, reflex sever de innecare, sug cu dificultate, deglutitie dificila, reactii exagerate la stimuli tactili. Problemele de hranire tind sa se resolve cu trecerea timpului.

6. Iritabilitate (colici in timpul primului an de viata)

Muti dintre copiii cu SW au colici o perioada mai lunga de timp si ca urmare sunt mai iritabili. In mod normal aceasta perioada se intinde pana la 10 luni, apoi dispare de la sine. Deseori colicile sunt asociate cu hipercalcemie. De asemenea pot determina dificultati in ce priveste somnul (adormirea si mentinerea starii de somn pe parcursul noptii).

7. Dentitie anormala

Dintii mici si rari sunt o caracteristica a copiilor cu SW. De asemenea, pot prezenta o serie de alte anomalii de ocluzie, ale formei dintilor sau ale aspectului dintilor. Cele mai multe dintre aceste anomalii pot fi corectate prin interventii ortodontice.

8. Malformatii/anomalii ale rinichilor

Exista o incidenta usor crescuta de probleme de structura sau functionalitate a rinichilor.

9. Hernii

Herniile inghinale si ombilicale sunt mai frecvente la personele cu SW decat la restul populatiei.

10. Hiperacuzie - auz hipersensibil

Copii cu SW au de cele mai multe ori un auz mai sensibil decat alti copii. Anumite frecvente sau nivele ale sunetelor pot fi dureroase sau ii pot inspaimanta. Aceasta problema se amelioreaza de obicei cu trecerea timpului.

11. Probleme musculo-scheletale

Copiii de varste fragede cu SW prezinta adeseori un tonus muscular scazut si laxitate articulara. Pe masura ce cresc, poate apare rigiditate articulara. Fizioterapia este indicata pentru imbunatatirea tonusului muscular si a varietatii miscarilor articulare.

12. Personalitate excesiv de sociala/prietenoasa

Persoanele cu SW manifesta o personalitate foarte placuta, au capacitati deosebite in ce priveste limba vorbita si sunt extrem de politicosi. Copiii nu se tem de straini si manifesta un interes mai viu pentru persoanele adulte decat pentru cele de aceeasi varsta.

13. Intarziere in dezvoltare, dificultati in procesul de invatare si probleme de concentrare (deficit de atentie)

Cele mai multe persoane cu SW prezinta un anumit grad de handicap intelectual. Copiii cu SW cel mai adesea prezinta o dezvoltare intarziata; anumite etape ale dezvoltarii psihomotorii cum ar fi vorbitul, mersul, folosirea toaletei sunt atinse ceva mai tarziu decat este considerat normal.

Lipsa capacitatii de concentrare/atentie este o problema destul de serioasa in copilaria timpurie si tinde sa se amelioreze pe masura ce copilul creste. Copiii mai mari si aultii prezinta o serie de abilitati si limitari ("puncte slabe si punctRead the English version of this article: The Williams Syndrome
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    vineri, 16.01.2009
    este bine de stiut, din fericire noi nu avem. [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu